Κοντοί και "γεματούλες" έχουν λιγότερες ευκαιρίες

Οι ψηλοί άνδρες και οι αδύνατες γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα.
Κοντοί και γεματούλες έχουν λιγότερες ευκαιρίες
Οι ψηλοί άνδρες και οι αδύνατες γυναίκες έχουν υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι κοντοί άνδρες και οι γεματούλες γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωση μεγάλη βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Έξετερ στη Βρετανία, και των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία για 120.000 ανθρώπους, ηλικίας 40 έως 70 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ένας άνδρας κατά επτά εκατοστά κοντύτερος από έναν άλλο κερδίζει κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ λιγότερα τον χρόνο. Αντίστοιχα, αν μια γυναίκα έχει βάρος έξι κιλά μεγαλύτερο από μία άλλη ίδιου ύψους, το ετήσιο εισόδημά της είναι κατά 2.000 ευρώ μικρότερο.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι ασφαλώς αυτό δεν ισχύει για κάθε κοντό άνδρα και για κάθε παχουλή γυναίκα, εφόσον αρκετοί είναι πετυχημένοι οικονομικά, όμως πρόκειται για μια γενική τάση που είναι αναμφισβήτητη. Όπως είπαν, το γιατί αυτό συμβαίνει, είναι ένα ανοιχτό ερώτημα με πολλές πιθανές απαντήσεις, ιδίως σε μια κοινωνία που αποδίδει υπερβολική αξία στην «εικόνα»: μειωμένη αυτοεκτίμηση (ή και κατάθλιψη) του ίδιου του ατόμου, προκατάληψη των εργοδοτών, ευρύτερες κοινωνικές διακρίσεις κ.α.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v