Το Matrix πλησιάζει: Επιστήμονες "βάζουν" γνώσεις σε εγκέφαλο!

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο να «ανεβάσουν» γνώσεις σε ανθρώπινους εγκεφάλους, όπως ακριβώς συνέβαινε στο Matrix!
Το Matrix πλησιάζει: Επιστήμονες βάζουν γνώσεις σε εγκέφαλο!
Πώς θα σας φαινόταν αν ένα πρωί ξυπνούσατε εξυπνότεροι και με περισσότερες γνώσεις; Επιστήμονες πιστεύουν ότι το «ανέβασμα» γνώσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο θα απαιτεί την ίδια προσπάθεια με εκείνη που κάνουμε όταν κοιμόμαστε.

Όπως ισχυρίζονται, έχουν αναπτύξει έναν εξομοιωτή ο οποίος μπορεί να «ταΐσει» απευθείας τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου με πληροφορίες και να του μάθει νέες δεξιότητες σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολύ πιο σύντομο από το να τις μάθαινε ο ίδιος μέσω του διαβάσματος. Θεωρούν εν ολίγοις, ότι έχουν κάνει τα πρώτα βήματα για να αναπτύξουν ένα λογισμικό αντίστοιχο με εκείνο που χρησιμοποιεί ο Μορφέας στον Νήο στην ταινία Matrix.

Οι ερευνητές των HRL Laboratories στην Καλιφόρνια δήλωσαν στην Telegraph ότι έχουν βρει τον τρόπο να ενισχύσουν την μάθηση, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια συγκριτικά με την ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Για να τα καταφέρουν, μελέτησαν τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ενός πιλότου και μετά «τάισαν» τα δεδομένα σε νεότερους πιλότους, ενώ εκείνοι μάθαιναν τους χειρισμούς σε ειδικό πρόγραμμα εξομοίωσης.

 Η έρευνα ανακάλυψε ότι όσοι είχαν λάβει τα εγκεφαλικά ερεθίσματα αυτά μέσω ηλεκτροδίων συνδεδεμένων σε ειδικό κράνος βελτίωσαν τις ικανότητές τους στο πιλοτάρισμα 33% περισσότερο συγκριτικά με εκείνους που ανήκαν στην ομάδα placebo (δηλαδή δεν τους χορηγήθηκε κάτι μέσω του ειδικού κράνους, απλά το φόρεσαν).

«Το λειτουργικό μας είναι μοναδικό στο είδος του. Είναι ένα σύστημα διέγερσης του εγκεφάλου. Μπορεί να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά υπάρχει μεγάλη επιστημονική βάση για την ανάπτυξη του συστήματός μας», αναφέρει ο Dr Matthew Phillips, επικεφαλής της μελέτης και προσθέτει ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την εκμάθηση δεξιοτήτων όπως η οδήγηση, η προετοιμασία για τις εξετάσεις και η εκμάθηση ξένων γλώσσών.

Πηγή

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v