Ένα μουσείο για τους πρόσφυγες στον βυθό της Ευρώπης

Γλύπτης δημιουργεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης, αφιερωμένο στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.
Ένα μουσείο για τους πρόσφυγες στον βυθό της Ευρώπης
Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης, αφιερωμένο στους πρόσφυγες που επιχειρούν να αποβιβαστούν στη Γηραιά Ήπειρο, ετοιμάζεται στα Κανάρια Νησιά.

Πρόκειται για το Museo Atlantico, μια πρωτοβουλία του βρετανού γλύπτη, φωτογράφου και δύτη Jason deCaires Taylor, ο οποίος δημιουργεί γλυπτά με ανθρώπινη μορφή και στη συνέχεια τα αποθέτει στον βυθό.

Αυτό σκοπεύει να κάνει και με τα γλυπτά προσφύγων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη και ναυάγησαν στα ανοιχτά της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, ήδη στο υποβρύχιο μουσείο στα νερά του νησιού Λανθαρότε στα Κανάρια, βρίσκεται το έργο με το όνομα «Σχεδία της Λαμπεντούζα», μια αναφορά στην πολύνεκρη τραγωδία στα ανοιχτά της Ιταλίας.

Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης σκοπεύει να δημιουργήσει έναν ολόκληρο… κήπο από ανθρώπινες μορφές ανάμεσα στην χλωρίδα της θάλασσας. Στην πιο κάτω φωτογραφία, βλέπετε γλυπτά που θα αποτελέσουν μέρος του επόμενου έργου που θα λάβει θέση στο βυθό, με τίτλο «Ρουβίκωνας» και θέμα την πορεία των προσφύγων προς έναν φράχτη. Μάθετε περισσότερα εδώ



Πηγή: Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v