Βρέθηκε σώος ο μικρός Φοίβος

Τέλος στο θρίλερ του επί 18 ημέρες αγνοούμενου αγοριού, που εντοπίστηκε στη Χαλκιδική μαζί με τον συζυγοκτόνο πατέρα του, ο οποίος συνελήφθη.
Βρέθηκε σώος ο μικρός Φοίβος
Τέλος έλαβε το θρίλερ της αναζήτησης του αγνοούμενου αγοριού που απήγαγε ο πατέρας του από τη Χαλκιδική.

Ο τετράχρονος Φοίβος βρέθηκε κοντά στο χωριό Ορμύλια, εκεί από όπου τον είχε απαγάγει ο 35χρονος Κλοντ Λέσι. Ο συζυγοκτόνος είχε εξαφανιστεί με το αγόρι, αμέσως αφότου δολοφόνησε την μητέρα του Φοίβου στις 6 Ιανουαρίου, και τα ίχνη πατέρα και γιου αγνοούνταν επί 18 ημέρες.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε σε καλύβα στην περιοχή γύρω από το χωριό, όπου διατηρούσε μελίσσια. Δύο αλβανοί εργάτες που πήγαν για εργασίες το πρωί της Κυριακής τον είδαν να τους πλησιάζει για να τους ζητήσει νερό και ασπιρίνες, τον καθυστέρησαν συζητώντας μαζί του, και έστειλαν παράλληλα μηνύματα στον θείο και τον παππού του αγοριού, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ο 35χρονος δήλωσε στις αρχές που τον συνέλαβαν πως προσπάθησε να μεταβεί στην Αλβανία με τον γιο του, αλλά δεν τα κατάφερε να απομακρυνθεί από την περιοχή εξαιτίας των αστυνομικών μπλόκων. Την Δευτέρα του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για την απολογία, ενώ ως τότε θα κρατείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Πέρα από την δολοφονία της 41χρονης συζύγου του, κατηγορείται και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, αφού περιέφερε τον γιο του σε ελαιώνες και καλύβες μέσα στο κρύο χωρίς επαρκές φαγητό για δυόμιση εβδομάδες.

Αιτία της δολοφονίας φέρεται να είναι η τυφλή ζήλια που έτρεφε για την εν διαστάσει γυναίκα του, την οποία χτύπησε σε κατάσταση αμόκ με έξι μαχαιριές ανήμερα των Θεοφανίων. Στη συνέχεια άρπαξε τον γιο του και έφυγε, μπροστά στα μάτια του δεύτερου γιου της νεκρής γυναίκας, Ιάσονα. Ο μικρός Φοίβος μετά τον εντοπισμό του, εξετάστηκε και βρέθηκε καλά στην υγεία του. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε μετά την απελευθέρωσή του ήταν η μητέρα του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v