Πώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα καλοκαίρι;

Χαζεύουμε φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα του νότιου ημισφαιρίου, και σκάμε από ζήλια –αντί να σκάμε από ζέστη, όπως αυτοί εκεί κάτω.
Πώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα καλοκαίρι;
της Ηρώς Κουνάδη

Το ελπίζαμε μέχρι κάποιο σημείο, δεν θα το αρνηθούμε. Εκεί γύρω στις 3 του Δεκεμβρίου, που απολαμβάναμε μια ακόμα χειμωνιάτικη λιακάδα μετά 20 μεσημεριανών βαθμών Κελσίου, μπορεί και να το ευχηθήκαμε –ειδικά όσοι εξ ημών περνούν τον πέμπτο χειμώνα χωρίς θέρμανση στο σπίτι. Ωραία δεν θα ήταν να κάναμε καλοκαιρινά Χριστούγεννα, α λα νότιο ημισφαίριο;

Μπορεί τελικά ο καιρός να μη μας έκανε την χάρη (δεν ήταν και ιδιαίτερα πιθανό, εδώ που τα λέμε) αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να ονειρευτούμε. Και να αναρωτηθούμε πώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα το καλοκαίρι.

Κατ’ αρχάς, μαζεύεις την παρέα, φοράτε τα μαγιό σας, και πάτε να στολίσετε δέντρο.




Στην παραλία.




…Μετά, θυμάσαι ότι δεν υπάρχει καλοκαίρι χριστουγεννιάτικος εορτασμός χωρίς παγωμένες μπύρες.




…Ή χωρίς φωτιές (αλλά ο Άγιος να ‘ναι καλά, και θα τις σβήσουμε όλες)




Ο ανεμιστήρας μπορεί μια χαρά να αναλάβει τον ρόλο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το θέμα είναι να υπάρχει κάτι για να βάλεις από κάτω τα δώρα.




Άλλωστε τα δέντρα στολίζονται μόνα τους, δεν σε έχουν καμία ανάγκη.




Τις γεμιστές γαλοπούλες και τα γουρουνόπουλα θα κάνεις δέκα ώρες να τα χωνέψεις –και πότε θα πας για μπάνιο; Γι’ αυτό, το χριστουγεννιάτικο γεύμα σου έχει ως εξής:





Οι υπάλληλοι των αεροδρομίων έχουν κέφια (γιατί είναι καλοκαίρι). Και το έλκηθρο δεν είναι πρακτικό μέσο μεταφοράς για το νότιο ημισφαίριο.



Αυτό θα πει οικογενειακή ατμόσφαιρα…



Και κατάνυξη…



Κι αυτό (κλάψτε λίγο) είναι ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο δελτίο καιρού



Καλά Χριστούγεννα!



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v