Η Ελλάδα στις "εξυπνότερες" χώρες του πλανήτη

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο «έξυπνες» χώρες του κόσμου, σύμφωνα με την σχετική λίστα του ΟΟΣΑ.
Η Ελλάδα στις εξυπνότερες χώρες του πλανήτη
Ζούμε σε μια από τις εξυπνότερες χώρες του πλανήτη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επίσημη κατάταξη του ΟΟΣΑ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την σχετικά λίστα, με βάση το κατά κεφαλήν ποσοστό πτυχίων σε επιστήμες όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η τεχνολογία και η μηχανική.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά η Νότια Κορέα, με το 32% του πληθυσμού της να έχει πτυχίο επιστημών το 2012. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με το 39% του 2002.

Ακολουθούν η Γερμανία και η Σουηδία, με ποσοστά 31% και 28% αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται άλλη μια σκανδιναβική χώρα, η Φινλανδία, με 28%, μια χώρα που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ειδικεύεται στην έρευνα και παραγωγή φαρμάκων.

Πέμπτη με ποσοστό 27% είναι η Γαλλία, με το μεγαλύτερο ποσοστό των επιστημόνων της να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στη βιομηχανία.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 26%, παρά το γεγονός ότι το 2013 οι κρατικές δαπάνες για την έρευνα μειώθηκαν στο 0,08% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες. Το ποσοστό επιστημόνων στην Ελλάδα υποχώρησε από το 28% το 2002.

Το top-10 των εξυπνότερων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, έχει ως εξής:

1. Ν. Κορέα
2. Γερμανία
3. Σουηδία
4. Φινλανδία
5. Γαλλία
6. Ελλάδα
7. Εσθονία
8. Μεξικό
9. Αυστρία
10. Πορτογαλία
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v