Φίλοι στο σπίτι: 6 ιδέες για ψυχαγωγικά βράδια

Σκοπεύετε να καλέσετε φίλους στο σπίτι; Ψυχαγωγικές προτάσεις για κατ’ οίκον συναντήσεις που κοστίζουν ελάχιστα.
Φίλοι στο σπίτι: 6 ιδέες για ψυχαγωγικά βράδια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ναι, το ποτάκι και οι μπαροτσαρκες έχουν τη γοητεία τους (και το κόστος τους βεβαίως βεβαίως), όμως εξίσου… γοητευτικές είναι και οι κατ’ οίκον συναντήσεις, ιδιαίτερα αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψυχαγωγία, φαγητό, ποτό και – πρωτίστως – οικονομία.

Ιδέες υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση για οργάνωση, και τις παρακάτω ιδέες.

44ος Μαραθώνιος Ταινιών/Σειρών

Ο Μαραθώνιος τελείωσε όμως εσείς μπορείτε εύκολα να τον συνεχίσετε με τους φίλους σας στο σπίτι, με… σινεφίλ χαρακτήρα χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα από τα χιλιόμετρα. Οι επιλογές που έχετε είναι δύο κατηγοριών. Είτε να δείτε -λογίες που άφησαν εποχή, προτείνουμε Matrix, Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Star Wars, Τα Τρία Χρώματα του Κισλόφσκι (για τους ψαγμένους), James Bond, Νονός, Batman και οτιδήποτε περιλαμβάνει περισσότερες από δύο παραγωγές, είτε να ξεκινήσετε (και να τελειώσετε) μια σεζόν κάποιας σειράς. Μονορούφι βλέπονται το Sherlock (τρία 90λεπτα επεισόδια ανά σεζόν), το Black Mirror (ωριαία αυτοτελή επεισόδια) και το CSI.

Μια άλλη εναλλακτική, είναι να πάρετε με τη σειρά το Top100 του IMDB και… όσο αντέξετε ή να επικεντρωθείτε σε έναν σκηνοθέτη ανά βραδιά, ώστε να εντρυφήσετε στο έργο του.Μια επίσκεψη λοιπόν στο συνοικιακό βίντεο club, μερικά ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων ή delivery πίτσα/σουβλάκια, άντε και ένα καλό κρασί και είστε έτοιμοι για την απόλυτη σινεφίλ βραδιά.

Συνεργατικό μαγείρεμα

Ένα γεύμα «ρεφενέ» με την παρέα, αφ’ ενός θα γεμίσει το στομάχι σας αφ’ ετέρου θα σας προσφέρει την απαραίτητη παρεΐστικη ψυχαγωγία που τόσο έχετε ανάγκη. Συγκεντρωθείτε λοιπόν από νωρίς στην κουζίνα και μαγειρέψτε όλοι μαζί τα αγαπημένα σας πιάτα ή και συνταγές που δεν έχετε τολμήσει να «αγγίξετε» ως τώρα. Αναθέστε στον καθένα από ένα πιάτο –κάποιος αναλαμβάνει το κυρίως, κάποιος το γλυκό, κάποιος τις σαλάτες κ.ο.κ.- αφού πρώτα έχετε αφιερώσει λίγο χρόνο στο να βρείτε τι και πώς θα το μαγειρέψετε. Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε;

Εμείς είμαστε εδώ, μέσα από τη στήλη της Μαγειρικής, στην οποία θα βρείτε τα πάντα: από πειραγμένη ελληνική κουζίνα, μέχρι παραδοσιακές συνταγές και έθνικ νοστιμιές που δε θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν… ουρανίσκο. 

Το τραπέζι έχει τη δική του ιστορία

Από τα πιάτα του τραπεζιού στα… παιχνίδια τα επιτραπέζια. Σταθερή αξία για συγκεντρώσεις με φίλους προσφέρουν ατόφια ψυχαγωγία και άφθονες ώρες σπαζοκεφαλιάσματος, ανταγωνισμού και… τσακωμών. Τους τελευταίους μπορείτε να τους αποφύγετε, αν δεχτείτε ότι «είναι απλά ένα παιχνίδι» - και σας συνιστούμε να το κάνετε (αν και ενίοτε έχουν πλάκα). Δεν ξέρετε τι να παίξετε; Πέρα από τα κλασσικά – και κάπως βαρετά πλέον – Ταμπού, Trivial Pursuit και Μονόπολη, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με κάτι πιο «ψαγμένο», το οποίο όμως θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις για ενδιαφέροντα και πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια από παλιότερο δημοσίευμα του in2life.  

Ken Lee Tulibu Dibu Douchoo (Βραδιά Καραόκε) 

Τι καλύτερο έχει ο Βέρτης από εσάς; Εντάξει έκανε μερικές επιτυχίες παραπάνω. Ο Πλούταρχος; Τίποτα. Οι Rolling Stones επίσης ωχριούν μπρος στο βάθος των φωνητικών σας χορδών. Είτε πιστεύετε τα παραπάνω είτε όχι, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο τραγούδι μέσα από την παραδοσιακή μέθοδο του καραόκε. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε online επιλογές για να έρθετε στο τσακίρ κέφι –ακόμη και στο άκουσμα των πιο κακόφωνων από τους φίλους σας. Για την ακρίβεια η γοητεία του καραόκε είναι (και) αυτή. Εδώ θα βρείτε χιλιάδες επιλογές δωρεάν ξένων τραγουδιών, ενώ εναλλακτικά, μπορείτε να αρκεστείτε στα karaoke uploads του πάντα χρήσιμου YouTube.

Ανδρικό Bonus: Από το σπίτι δε θα βγω

Ξεφορτωθείτε τις κοπέλες από το σπίτι (κορίτσια, μην κρατάτε κακία, έχουμε και για εσάς εναλλακτική παρακάτω) και παράλληλα όλο σας το άγχος, ξεσπώντας πάνω στο χειριστήριό σας (με την καλή έννοια) και κοντράρετε τους φίλους σας στα videogames ή στην kinetic κονσόλα σας. Σταθερές αξίες για multiplayer μάχες ένα ποδοσφαιράκι τύπου FIFA ή Pro Evolution ή κάποιο συνεργατικό first person shooter (δείτε μερικά εδώ).

Γυναικείο Bonus: Κους κους και περιποίηση

Συνεννοηθείτε με τα κορίτσια της παρέας, διώχτε τους άντρες από το σπίτι και οργανώστε το 100% θηλυκό σουαρέ, όπως εσείς θα το θέλατε. Cocktails, συμπάθεια και συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων; Μαραθώνιος Sex and the City και δάκρυα για τον Mr. Big; Swap event με ρούχα/αξεσουάρ προς ανταλλαγή; Επιλέξτε και απολαύστε μια αυστηρά γυναικεία συνάντηση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v