Ηλεκτρική καταιγίδα στον ουρανό της Σάμου

Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος αποτύπωσε το σπάνιο φαινόμενο μιας ηλεκτρικής καταιγίδας, σε ένα εντυπωσιακό time lapse βίντεο.
Ηλεκτρική καταιγίδα στον ουρανό της Σάμου
Μια εντυπωσιακή ηλεκτρική καταιγίδα «έπιασε» με τον φωτογραφικό του φακό ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανόλης Θράβαλος (aka Shamanos) στον ουρανό της Σάμου τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, η ασυνήθιστη καταιγίδα «ήταν τοπική και εξαιρετικά βίαιη. Δημιουργήθηκε γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα πάνω από το νησί και, πέρα από την πολύ δυνατή βροχή και το χαλάζι που κράτησαν για ώρα, κυρίως στα ανατολικά του νησιού, συνοδευόταν και από αναρίθμητα ηλεκτρικά.

»Ανεβαίνοντας στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, αντίκρισα ένα φαντασμαγορικό θέαμα που με κράτησε εκεί πάνω μέχρι τις 6.30 το πρωί. Η καταιγίδα μόλις που είχε απομακρυνθεί προς τα ανατολικά, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να πιάσω αυτόν τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ποσειδωνίου».

Βγάζοντας συνεχόμενες φωτογραφίες από την καταιγίδα που απομακρυνόταν προς την Τουρκία, ο Μανόλης Θράβαλος ετοίμασε κι ένα μικρό time-lapse, ένα βίντεο που αποτελείται από φωτογραφίες σε γρήγορη εναλλαγή.Πηγή: In.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v