Καθημερινά «πορτραίτα» του πανέμορφου πλανήτη μας

Το ολοκαίνουργιο site της NASA θα προβάλλει σε καθημερινή βάση φωτογραφίες της Γης από το διάστημα.
Καθημερινά «πορτραίτα» του πανέμορφου πλανήτη μας

Μετά το σούπερ υψηλής ευκρίνειας 4K δορυφορικό κανάλι της, η NASA ανακοίνωσε ακόμα ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα, http://epic.gsfc.nasa.gov/ στην οποία θα αναρτώνται σε καθημερινή βάση πορτραίτα της Γης από το διάστημα με τη βοήθεια της Κάμερας Πολυχρωματικής Απεικόνισης (EPIC), η οποία βρίσκεται στο Παρατηρητήριο Κλίματος Βαθέος Διαστήματος (DSCOVR).


Το Παρατηρητήριο αυτό βρίσκεται περί τα 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, γεγονός που το κάνει να απολαμβάνει εκπληκτική θέα σε αυτόν. Θέα η οποία μεταφράζεται σε σούπερ εντυπωσιακές φωτογραφίες. Εκτός των νέων φωτογραφιών, στην ιστοσελίδα θα υπάρχει αρχείο με προηγούμενες εικόνες που εξασφάλισε η EPIC, χωρισμένες ανά ημερομηνία και ήπειρο.

Η ανακοίνωση της NASA έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την «επέτειο» από την ιστορική ομιλία του Carl Sagan για την Χλωμή Μπλε Κουκκίδα, μια εικόνα της Γης η οποία τραβήχτηκε το 1990 από το Voyager 1 από απόσταση ρεκόρ, δείχνοντας αμυδρά τον πλανήτη μας μέσα στο αχανές διάστημα. Όπως ο ίδιος καταλήγει στην ομιλία «για μένα, (η εικόνα αυτή) υπογραμμίζει την ευθύνη μας να συμβιώνουμε με μεγαλύτερη καλοσύνη μεταξύ μας και να διαφυλάξουμε και να περιθάλψουμε τη χλωμή μπλε κουκίδα, το μόνο σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ…»

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v