Οι πολικές αρκούδες στα όρια της λιμοκτονίας

Δραματικές εικόνες πολικών αρκούδων που λιμοκτονούν φέρνει στην επιφάνεια ο φωτογραφικός φακός από τα νησιά Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία.
Οι πολικές αρκούδες στα όρια της λιμοκτονίας
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν αναφερθεί μπόλικες φορές κατά καιρούς. Όμως καιρό είχαμε να δούμε κάτι τόσο σοκαριστικό, όσο η δραματική φωτογραφία μιας πολικής αρκούδας σε κατάσταση λιμοκτονίας (βλ. φωτό άρθρου).

Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Κerstin Langenberger, και η εμφανώς ταλαιπωρημένη αρκούδα βρίσκεται στα νησιά Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία. Όπως αναφέρει, η απουσία θαλάσσιου πάγου δεν επέτρεψε στις αρκούδες να μπορέσουν να κυνηγήσουν τις φώκιες και έτσι τα ζώα πεθαίνουν από την πείνα.

Ένας άλλος φωτογράφος, ο Paul Nicklen, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μερικές ακόμα σοκαριστικές φωτογραφίες από πολικές αρκούδες που πέθαναν από τον πείνα.

Όπως αναφέρει, «πήγαμε στο αγαπημένο μου σημείο όπου πάντα συναντούσαμε ανάμεσα στους πάγους τις αρκούδες να κυνηγούν. Ωστόσο, δε βρήκαμε καθόλου πάγο στο νερό και αρχικά καμία αρκούδα. Μετά εντοπίσαμε δύο που ήταν νεκρές και οι ομάδες στις άλλες περιοχές κατέγραψαν μερικές ακόμη».

A photo posted by Paul Nicklen (@paulnicklen) on Sep 6, 2015 at 12:35pm PDT




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v