Βαφτίζοντας αστέρια και πλανήτες με ένα κλικ!

Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε όνομα για 20 εξωπλανήτες και αστέρια.
Βαφτίζοντας αστέρια και πλανήτες με ένα κλικ!
Θεωρείτε… ξενέρωτα τα ονόματα τύπου «AX128763-764x» που δίνονται από τη NASA σε εξωπλανήτες και αστέρια; Θέλετε να βάλετε τη δική σας σφραγίδα στο Διάστημα; Πλέον μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα, συμμετέχοντας στην… ονοματοδοσία 20 αστρικών συστημάτων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Διεθνή Αστρονομική Ένωση και σας καλεί να ψηφίσετε μέσω αυτής εδώ της ιστοσελίδας το όνομα της αρεσκείας σας.

Το πρότζεκτ NameExoWorlds ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014, όταν η Ένωση επέλεξε ένα αρχικό γκρουπ από 260 εξωπλανητικά συστήματα, τα οποία περιλάμβαναν 305 εξωγήινους κόσμους. Τον Ιανουάριο του 2015, αστρονομικές ομάδες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο, ξεκίνησαν να ψηφίζουν για να επιλεχθούν 20 από τα 260 συστήματα, τα οποία θα ήταν «ανοικτά» σε δημόσια… βάφτιση.

Αφού καθορίστηκαν ποια θα ήταν αυτά τα 20 πλανητικά συστήματα, πλέον οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τον πρώτο λόγο για την ονομασία τους. Η ψηφοφορία είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή, όμως μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα όνομα ανά υπολογιστή, smartphone ή tablet.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v