Έρχεται επιτέλους τον Σεπτέμβριο το μέρισμα των 500€

Το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα των 500€ θα λάβουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 20.000 δικαιούχοι που δεν το έχουν λάβει μέχρι τώρα.
Έρχεται επιτέλους τον Σεπτέμβριο το μέρισμα των 500€
Ήταν καιρός. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα των 500€ οι 20.000 που το δικαιούνται, όπως είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενοι κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr, οι δικαιούχοι δεν είχαν λάβει μέχρι στιγμής το ποσό που τους αναλογούσε, λόγω της εξάντλησης του προβλεπόμενου κονδυλίου , όπως είχε πει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

Η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 από το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους δικαιούχους δεν το είχαν λάβει πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για όσες αιτήσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα λόγω των απαραίτητων ελέγχων που πρέπει να γίνουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο επειδή έχει διαπιστωθεί ανακολουθία στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπολογίζεται ότι αυτές οι περιπτώσεις ανέρχονται σε περίπου 10.000 και συνολικά υπολογίζεται ότι η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για να ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα αποτέλεσε μια κοινωνική παροχή της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου με εισοδηματικά κριτήρια δόθηκε στους δικαιούχους το ποσό των 500 ευρώ. Έως τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ η δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό είχε ανέλθει στα 453 εκατ. ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει, στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, μια σειρά από προγράμματα που στοχεύουν στην κάλυψη βασικών αναγκών των πολιτών, αντί του κοινωνικού μερίσματος. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται τις επόμενες ημέρες η έναρξη της επιδότησης σίτισης σε περίπου 300.000 φυσικά πρόσωπα, μέσω της εφαρμογής Κάρτας Αλληλεγγύης, όπως επίσης και η δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και η χρήση του με όριο τις 300 kwh ανά μήνα, αλλά και η επιδότηση ενοικίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v