Τραυματισμένη χελώνα παραλίγο να ταξιδέψει στην Αθήνα

Μια μεγάλη αισιόδοξη επιχείρηση στήθηκε για την διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας που βρέθηκε στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου.
Τραυματισμένη χελώνα παραλίγο να ταξιδέψει στην Αθήνα
Ζωντανή αλλά αδύναμη και φανερά εξαντλημένη εντοπίστηκε μια θαλάσσια χελωνίτσα στην παραλία της Αρετής, στη Δυτική Πελοπόννησο. Για να σωθεί, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς (του μεγάλου εθνικού πάρκου που βρίσκεται εκεί) έστησε αμέσως μια ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης, με στόχο να μεταφερθεί η χελώνα στον Αρχέλονα, το Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών στην Γλυφάδα Αττικής

Η πρασινοχελώνα (Chelonia mydas) εντοπίστηκε στις 7:36 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση, κατά την καθιερωμένη πεζή παρακολούθηση καταγραφής θαλάσσιων χελωνών από την Μπούκα Κοτυχίου προς τις Αλυκές Λεχαινών.

Η συμβολή των εργαζόμενων του αλιευτικού συναιτερισμού Κοτυχίου για την μεταφορά της στην Αθήνα ήταν μεγάλη. Δυστυχώς όμως η πρασινοχελώνα δεν τα κατάφερε. Το όμορφο ζωάκι στάλθηκε για νεκροψία στο κέντρο διάσωσης Αρχέλων και σύντομα τα αποτελέσματα θα αναδείξουν τα αίτια θανάτου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς απευθύνει έκκληση στους κατοίκους, επισκέπτες, ερασιτέχνες ψαράδες και τουρίστες του Εθνικού Πάρκου ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης (από τις Αλυκές Λεχαινών- Αρετή-Κοτύχι-Μπρινιάς-Φάλαρη-Κουνουπέλι-Καλόγρια-Γιαννισκάρι) σε περίπτωση εντοπισμού εύρεσης φωλιάς θαλάσσιας χελώνας, εκβρασμένης, ζωντανής, τραυματισμένης αλλά και νεκρής να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς στα τηλέφωνα 26930 31939 – 6947938358.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v