«Ηττήθηκε η ανθρωπότητα» λέει το Βατικανό

«Ήττα για την ανθρωπότητα» αποκάλεσε το Βατικανό το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος υπέρ των ίσων δικαιωμάτων στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Ηττήθηκε η ανθρωπότητα» λέει το Βατικανό
Το πιο επικριτικό σχόλιο που έχει κάνει μέχρι στιγμής η εκκλησία για το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος ακούστηκε σήμερα από υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο του Βατικανού, που χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «ήττα για την ανθρωπότητα».

Ο Καρδινάλιος Pietro Parolin, Υπουργός Εσωτερικών του Βατικανού, δήλωσε συγκεκριμένα: «Αισθάνομαι βαθύτατα λυπημένος για αυτό το αποτέλεσμα. Η εκκλησία πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της αυτή την πραγματικότητα, αλλά με την έννοια ότι πρέπει να ενδυναμώσει την αφοσίωσή της στις επιταγές του Ευαγγελίου. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε απλώς για μια ήττα των χριστιανικών αρχών, αλλά για μια ήττα για την ανθρωπότητα».

Ο Καρδινάλιος Parolin θεωρείται ο υψηλότερα ιστάμενος στην ιεραρχία της εκκλησίας, μετά τον Πάπα. Η σκληρή του στάση θα δυσαρεστήσει τους Καθολικούς, που ήλπιζαν να μετριαστεί επιτέλους η στάση της εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία –ειδικά αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη άρνηση του Βατικανού να δεχτεί έναν ομοφυλόφιλο Καθολικό, τον Laurent Stefanini, ως Πρέσβη της Γαλλίας στο κρατίδιο, εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας, το 62% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ισότητας των ομόφυλων ζευγαριών στο δικαίωμα του γάμου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v