13 tweets για την επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Μετά τον προπηλακισμό του ζεύγους Βαρουφάκη από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια το βράδυ της Τρίτης, οι χρήστες του Twitter αναλαμβάνουν δράση.
13 tweets για την επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια
«Θερμό» επεισόδιο δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε πεζόδρομο των Εξαρχείων, καθώς ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών προσπάθησε να προπηλακίσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που βρισκόταν με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, σε εστιατόριο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, η ομάδα των αναρχικών πέταξε μπουκάλια και αντικείμενα προς το μέρος τους, απαιτώντας να αποχωρήσει «από την περιοχή τους». Εκείνη που τον προστάτευσε ήταν η σύζυγός του, ενώ στη συνέχεια, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, και αφού προσπάθησε να συζητήσει μαζί τους έξω από το εστιατόριο, αποχώρησε με την Δανάη πάνω στη μηχανή τους.

Ο ίδιος δήλωσε πως «δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής "αποδόμησής" μου των τελευταίων ημερών. Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον "χώρο τους". Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα».

Φυσικά, το ελληνικό Twitter δεν άργησε να αναλάβει δράση υπό τα hashtag #varoufakis και #exarxeia. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:







































Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v