«Μάχη» στη Ρόδο για τη διάσωση των ναυαγών

Εθελοντές διασώστες, λιμενικοί και απλοί πολίτες της Ρόδου δίνουν μάχη με τα κύματα για να σώσουν τους ναυαγούς που ξεβράζονται στις ακτές.
«Μάχη» στη Ρόδο για τη διάσωση των ναυαγών
Πρωτόγνωρες εικόνες εξελίσσονται στα βράχια της ακτής Ζέφυρος, μέσα στην πόλη της Ρόδου. Εθελοντές διασώστες, κάτοικοι, ψαράδες και άνθρωποι του λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τους ναυαγούς, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο που διαλύθηκε.

Ανάμεσά σε αυτούς και αρκετά παιδιά, ένα εκ των οποίων δεν κατάφερε να επιζήσει, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Η γυναίκα και το παιδί που πνίγηκαν είναι μάνα και γιος. Η γυναίκα ήταν από την Ερυθραία, γύρω στα 30, και το αγοράκι της ήταν 4-5 ετών. Ζήσαμε βιβλικές εικόνες», δήλωσε στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Στάθης Σαμαράς.

Άνδρες του λιμενικού, χωρίς να έχουν σωσίβια έπεσαν με τις στολές τους στη θάλασσα για να σώσουν τον κόσμο. «Δίνουμε καθημερινή μάχη με αυταπάρνηση», προσθέτει ο ίδιος.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, το σκάφος με τους μετανάστες κινήθηκε αρχικά προς την αμμουδιά, στη συνέχεια γύρισε και χτύπησε στα βράχια, γεγονός που δείχνει ότι η συντριβή ίσως να μην ήταν τυχαία. Κάποιοι από τους διασωθέντες μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο καπετάνιος έφυγε με φουσκωτό και τους εγκατέλειψε πριν από τη συντριβή.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v