15 πολύ μακάβρια ιστορικά γεγονότα

Σίγουρα είναι ψέμα, θα πείτε. Κι όμως, αυτές είναι δεκαπέντε από τις πιο μακάβριες καταγεγραμμένες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας!
15 πολύ μακάβρια ιστορικά γεγονότα
 Όλοι ξέρουμε ότι ο άνθρωπος, στην ιστορία της ύπαρξής του, έχει πολλές στιγμές για τις οποίες δεν είναι ιδιαίτερα περήφανος. Απλά μερικές φορές είχε την τάση να το παρακάνει. Ας δούμε δεκαπέντε στιγμές που θα μας κάνουν να ευχαριστούμε την λογική και την επιστήμη.

Ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας αποκεφάλισε τον εραστή της γυναίκας του και την ανάγκασε να κρατήσει το κεφάλι μέσα σ’ ένα βάζο στην κρεβατοκάμαρά της.

Μέχρι τον 19ο αιώνα, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες φτιάχνονταν από βγαλμένα δόντια νεκρών στρατιωτών.

Στον Μεσαίωνα, οι κατηγορούμενοι για μαγεία δικάζονταν ‘από τον θεό’. Μία από τις πολλές, παράλογες πρακτικές ήταν πως έπρεπε να βουτήξουν το χέρι τους σε ένα καζάνι βραστό νερό για να βγάλουν έξω μια πέτρα, και αν σε τρεις μέρες το χέρι τους δεν είχε γιατρευτεί από θεϊκή παρέμβαση, κρίνονταν ένοχοι.

Παρεμπιπτόντως, ο αριθμός των ανθρώπων που θανατώθηκαν ως μάγισσες φτάνει τους 600.000.

Στις πρώτες αμερικανικές αποικίες δεν έδιναν κανένα παυσίπονο στις γυναίκες που γεννούσαν, καθώς ο πόνος θεωρούνταν τιμωρία για το προπατορικό αμάρτημα.

Λίγο πιο βόρεια, στον Καναδά, οι γυναίκες τον 16ο αιώνα, έφτιαχναν ένα φίλτρο αντισύλληψης, του οποίου κύριο συστατικό ήταν οι όρχεις κάστορα.

Ο Πάπας Γρηγόριος Θ’ αποφάσισε πως οι γάτες ήταν το ζώο του σατανά, κι έτσι άρχισαν να τις εξολοθρεύουν μαζικά σε όλη την Ευρώπη. Η συνέπεια; Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των ποντικιών, και μία από τις καταστροφικότερες πανδημίες στην ιστορία του πλανήτη, ο Μαύρος Θάνατος.

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κόμμοδος μάζευε όλα τα άτομα με αναπηρία της Ρώμης και τα έβαζε να παλεύουν μέχρι θανάτου με μπαλτάδες μέσα στο Κολοσσαίο.

Στην εποχή των Παγετώνων (2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν), οι κάτοικοι της σημερινής Βρετανίας χρησιμοποιούσαν ανθρώπινα κρανία σαν μαγειρικά σκεύη.

Στην αρχαία Αίγυπτο είχαν το συνήθειο να αλείφουν τους σκλάβους με μέλι, για να μην πλησιάζουν οι μύγες τους Φαραώ. Οι ίδιοι σκλάβοι σφραγίζονταν ζωντανοί με τον Φαραώ μέσα στον τάφο του.

Αυτά τα διατηρημένα πτώματα των αιγυπτιακών τάφων ρίσκαραν την ζωή τους για να κλέψουν οι τυμβωρύχοι κατά τον 16ο αιώνα, καθώς ήταν συνήθεια των πλούσιων ευρωπαίων της εποχής να τρώνε ανθρώπινα πτώματα, γιατί πίστευαν πως θα τους θεράπευαν από διάφορες ασθένειες.

Στην Νότια Αφρική, οι ομοφυλόφιλοι στρατιώτες εξαναγκάζονταν σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου, για την εξάλειψη της ομοφυλοφιλίας από τον στρατό.

Κατά τον 18ο αιώνα, ήταν τόσο συχνό να θάβονται άνθρωποι ζωντανοί, που αναγκάστηκαν να εφεύρουν ένα φέρετρο ασφαλείας, με ενσωματωμένο μηχανισμό που θα επέτρεπε στον θαμμένο να ειδοποιήσει τους ‘από πάνω’.

Ένα δημοφιλές φάρμακο για παιδάκια που έβγαζαν δόντια τον 19ο αιώνα είχε σαν συστατικό την μορφίνη.

Ο παιδόφιλος και δολοφόνος Πέδρο Λόπεζ, γνωστός και ως ‘Τέρας των Άνδεων’ συνελήφθη το 1983 και καταδικάστηκε για τον φόνο 110 κοριτσιών—ο ίδιος ομολόγησε για 300 φόνους. Το 1998 αφέθηκε ελεύθερος, και κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε από τότε.

Πηγή: Buzzfeed
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v