Photo gallery: Εκεί που χάνεται (;) η ανθρωπιά

Ένας φωτογράφος και ένας ακτιβιστής γυρνούν τον κόσμο και αποτυπώνουν σπαρακτικά ανθρώπινες ζωές σε συνθήκες υπερβολικής φτώχειας.
Photo gallery: Εκεί που χάνεται (;) η ανθρωπιά
Ένας στους επτά ανθρώπους στον πλανήτη επιβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό μεταφράζεται σε λίγο περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ένα δισεκατομμύριο ανθρώπινες ζωές οι συνθήκες των οποίων ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Στο βιβλίο τους “Living on a Dollar a Day”, ο βραβευμένος με Pulitzer φωτογράφος Renée Byer και ο ακτιβιστής ενάντια στην παγκόσμια φτώχεια Thomas A. Nazario αποτυπώνουν αυτές ακριβώς τις ζωές, που δεν διανοούμαστε οι προνομιούχοι κάτοικοι του λεγόμενου και «δυτικού κόσμου».

Σε δέκα διαφορετικά κεφάλαια, το βιβλίο μας ταξιδεύει σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, μέσα από δραματικά πορτρέτα, διαφωτιστικά διαγράμματα και σπαρακτικές διηγήσεις ανθρώπινων ιστοριών. Τα απαραίτητα… ψήγματα παρηγοριάς προσφέρουν τα δύο κεφάλαια με τους εύγλωττους τίτλους «Κι ωστόσο, τα παιδιά παίζουν» (“And Yet the Children Play”) και «Ελπίδα» (“Hope”).

Κάντε κλικ στο Photo Gallery, επάνω, για να δείτε μερικές από τις σπαρακτικές φωτογραφίες του “Living on a Dollar a Day”. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v