Η στιγμή που συγκινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια αυτού του λαού» δήλωσε χτες ο Πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής. Δείτε το βίντεο από τη συγκινητική ομιλία.
Η στιγμή που συγκινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» είπε, εμφανώς συγκινημένος, στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, και πρόσθεσε «σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε. Και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τα οράματα, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών την τελευταία λέξη και σφραγίδα έβαλε ο ελληνικός λαός. Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης, έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν. Πήρε την τύχη στα χέρια του. Δεν καταψήφισε. Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και ανάστησαν αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται.

»Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, όρθωσε το ανάστημά του, διεκδίκησε υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Σε αυτόν το λαό αξίζει μόνο σεβασμός. Του αξίζει να περπατά περήφανος. Του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια».

Δείτε το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο παρακάτω βίντεο.

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v