Η Ιταλία μιλάει… ελληνικά τον Οκτώβριο

Η Ιταλία τον προσεχή Οκτώβριο μιλάει… ελληνικά, χάρη στην καμπάνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και της Φιλελληνικής Εταιρείας της χώρας.
Η Ιταλία μιλάει… ελληνικά τον Οκτώβριο
«Italia parliamo greco ad ottobre», δηλαδή «Στην Ιταλία μιλάμε ελληνικά τον Οκτώβριο», είναι ο τίτλος της προσεχούς καμπάνιας που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων (ΟΕΚΑΙ) και η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας (ΦΕΙ).

Οι περαιτέρω ανακοινώσεις για την καμπάνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της δεύτερης «Ελληνικής Εβδομάδας» που θα πραγματοποιηθεί στην αρχαία Ελέα, της Νότιας Ιταλίας.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ιταλία, στο πλαίσιο του εορτασμού της 24ης Οκτωβρίου ως πρώτης ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΚΑΙ κ. Γιάννη Κορίνθιο είναι έτοιμο το προεδρικό διάταγμα (εκκρεμεί η υπογραφή) που θα προβλέπει τον εορτασμό της 24ης Οκτωβρίου ως ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στην ελληνική ομογένεια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v