Video: Άστεγος παίζει πιάνο υπέροχα

Δείτε τον άστεγο που ζει εδώ και 30 χρόνια στους δρόμους αλλά έχει καταφέρει μόνος του να μάθει πιάνο και να συνθέτει υπέροχες συγκινητικές μελωδίες.
Video: Άστεγος παίζει πιάνο υπέροχα
Ο Ryan ζει εδώ και τριάντα χρόνια άστεγος στους δρόμους του Edmonton στον Καναδά. Δεν έκανε ποτέ μαθήματα μουσικής, αλλά συνθέτει υπέροχα κλασικά κομμάτια. Κανείς δεν του δίδαξε τις νότες, αλλά παίζει πιάνο υπέροχα και συγκινεί τους περαστικούς.

Μία ντόπια γυναίκα, περνώντας από το σημείο που βρισκόταν ο Ryan την ώρα που έπαιζε στο πιάνο το οποίο έχουν τοποθετήσει σε δημόσιο χώρο οι τοπικές αρχές, τον ρώτησε αν μπορεί να τραβήξει video. Εκείνος με χιούμορ της απάντησε καταφατικά, καθώς όπως είπε «είμαι ήδη στο Youtube» - προφανώς κι άλλοι περαστικοί του ζήτησαν το ίδιο πράγμα.

Αφού είδαν το video, οι ρεπόρτερ του CBC χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να τον εντοπίσουν και να συζητήσουν μαζί του για το παρελθόν του και την πηγή έμπνευσης των μελωδιών του. Όπως μαρτυρά ο ίδιος, συνάντησε για πρώτη φορά στη ζωή του πιάνο στην ηλικία των οκτώ στο υπόγειο ενός ορφανοτροφείου και το ερωτεύτηκε αμέσως.

Κάποιοι συγγενείς του αναφέρουν πως υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για εκείνον, αλλά πως ο Ryan έχει βολευτεί στη ζωή του στον δρόμο. Μάλιστα, έχει συναντήσει αρκετές φορές προβλήματα με τον νόμο λόγω αλκοόλ, γι’ αυτό και σε αρκετά δημόσια κτίρια με πιάνο και κοινόχρηστα όργανα μουσικής σε πλατείες, του έχει απαγορευθεί η πρόσβαση.

Δείτε τον να παίζει μια υπέροχη μελωδία δικής του σύνθεσης στο παρακάτω video:


Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v