600 σύγχρονες Αμαζόνες αναζητούν άντρες

Εξακόσιες γυναίκες που ζουν μόνες σε μία πόλη της Βραζιλίας ονειρεύονται να βρουν τους άντρες της ζωής τους.
600 σύγχρονες Αμαζόνες αναζητούν άντρες
Υπάρχει μία πόλη στην Βραζιλία, η Noiva do Cordeiro, η οποία κατοικείται αποκλειστικά από… γυναίκες. Ωστόσο, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «What's a woman when a man don't stand by her side?». Οι ανεξάρτητες γυναίκες της γυναικοκρατούμενης αυτής πόλης αναζητούν άντρες που θα τις κάνουν ευτυχισμένες.

«Έχω να φιλήσω άνδρα εδώ και κάτι χρόνια», λέει η 23χρονη Nelma Fernandes, υπογραμμίζοντας ότι οι άνδρες που επισκέπτονται την πόλη είναι είτε παντρεμένοι είτε συγγενείς τους. «Όλες ονειρευόμαστε πως κάποτε θα ερωτευτούμε και θα παντρευτούμε, αλλά μας αρέσει εδώ που ζούμε και για να βρούμε άνδρα πρέπει να φύγουμε από εδώ», τονίζει η νεαρή γυναίκα.

Η εισηγήτρια του γυναικείου καθεστώτος είναι η Maria Senhorinha de Lima, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τον γάμο που της επέβαλλαν. Στην πόλη ήρθαν και άλλες γυναίκες στην προσπάθεια τους να βρουν καλύτερη ζωή και όλες μαζί δημιούργησαν μια πρωτότυπη κοινωνία που αποτελείται μόνο από γυναίκες.

«Η πόλη μας είναι πιο όμορφη, πιο οργανωμένη και πιο αρμονική από ότι αν την είχαν στα χέρια τους άνδρες», σημειώνει μια μόνιμη κάτοικος εκεί, και συμπληρώνει πως «πάντα εδώ υπάρχει χρόνος για κουτσομπολιό, και πάντα φροντίζουμε η μια την άλλη».
Ωστόσο, όσοι άνδρες ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την εν λόγω πόλη, ψάχνοντας για την γυναίκα των ονείρων τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να ζήσουν σύμφωνα με τους όρους των γυναικών εκεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v