Κέλλερ: Μόνο οι πλούσιοι θα άντεχαν το Grexit

Διαβάστε τι δηλώνει η δημοφιλής υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία της Κομισιόν, Σκα Κέλλερ, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr.
Κέλλερ: Μόνο οι πλούσιοι θα άντεχαν το Grexit
συνέντευξη στον Δημήτρη Γλύστρα

Λύσεις για το πώς το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να εξέλθει από την κρίση με άλλη «συνταγή» προτείνει η δημοφιλής υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία της Κομισιόν, Σκα Κέλλερ.

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που φιλοξενεί το Euro2day.gr εν όψει των ευρωεκλογών, η κ. Κέλλερ χαρακτηρίζει λάθος τη συνταγή που εφάρμοσε η Ευρώπη στην Ελλάδα, καθώς επιδείνωσε τις κοινωνικές ανισότητες και έπληξε τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επαναδιατυπώνει την πρόταση για τη δημιουργία «Ταμείου Αποπληρωμής Χρεών» που θα λειτουργεί στη βάση της αλληλοβοήθειας των κρατών μελών. Προτείνει επίσης την αύξηση της φορολογίας για τους οικονομικά εύρωστους Έλληνες οι οποίοι «δεν φορολογούνται επαρκώς».

Αναφερόμενη στο Grexit, σημειώνει ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί μόνο από την ίδια τη χώρα, αλλά θα την άντεχαν μόνο οι εύποροι Έλληνες, ενώ θα προκαλούσε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της Σκα Κέλλερ στο Euro2day.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v