Όταν οι celebrities… σκοτώνουν: 8 διάσημες υποθέσεις

Από τον Pistorious μέχρι τον Snoop Dogg και τη σύζυγο του G.W.Bush δείτε οκτώ πολύκροτες ιστορίες διασήμων οι οποίοι ενεπλάκησαν σε φόνους.
Όταν οι celebrities… σκοτώνουν: 8 διάσημες υποθέσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η ζωή των διασήμων είναι ούτως η άλλως το ίδιο… διάφανη με το πλαστικό που σκεπάζουμε τα πιάτα στο ψυγείο. Φανταστείτε κάποιος από αυτούς να μπλέξει σε υπόθεση ανθρωποκτονίας. Τότε είναι 99,8% σίγουρο ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει «βούκινο». Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ διάσημες ιστορίες… διασήμων οι οποίοι ενεπλάκησαν είτε έμμεσα είτε άμεσα σε ανθρωποκτονίες – και οι περισσότεροι από αυτούς την έβγαλαν καθαρή φυσικά.

Snoop Dogg
To 1993, ενώ ηχογραφούσε το άλμπουμ Doggystyle, ο διάσημος ράπερ Snoop Dogg συνελήφθη κατηγορούμενος για την δολοφονία του Phillip Woldermarian ο οποίος ήταν μέλος μιας αντίπαλης συμμορίας. Ο bodyguard του ράπερ είχε πυροβολήσει τον Woldermarian, όμως ο Snoop ήταν εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο από το οποίο πραγματοποιήθηκε ο πυροβολισμός. Μετά από σειρά δικών, οι οποίες διήρκεσαν αρκετά χρόνια o δικηγόρος του Snoop Dogg, Johnny Cochran κατόρθωσε να απαλλάξει από τις κατηγορίες τόσο τον οδηγό όσο και τον ράπερ, επικαλούμενος την αυτοάμυνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την περιπέτεια η καριέρα του ράπερ εκτοξεύθηκε στα ουράνια.


Don King
Πιθανώς να μην τον γνωρίζετε, όμως πρόκειται για τον πιο δημοφιλή ατζέντη μποξέρ ο οποίος είχε «αναλάβει» τον θρύλο Mike Tyson και τον Mohammed Ali. Ο King λοιπόν, με την χαρακτηριστική του αφάνα, δεν ήταν και τόσο καλό παιδί. Αφού παράτησε το Πανεπιστήμιο Kent State στο οποίο φοιτούσε, ξεκίνησε μια παράνομη επιχείρηση με στοιχήματα και κατηγορήθηκε για δύο δολοφονίες. Αρχικά το 1954 σκότωσε τον Hillary Brown, φονικό για το οποίο κρίθηκε αθώος αφού όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του ενεργούσε σε νόμιμη άμυνα, γιατί ο Μπράουν επιχείρησε να τον ληστέψει. Δεκατρία χρόνια μετά, κατηγορήθηκε για φόνο δευτέρου βαθμού όταν σκότωσε τον Sam Garret, έναν υπάλληλο του που του χρωστούσε 600 δολάρια. Η ποινή του ήταν φυλάκιση 4 χρόνων.


Laura Bush
Η πάλαι ποτέ Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του George W. Bush ενεπλάκη το 1963 όντας μαθήτρια σε ένα θανατηφόρο τροχαίο. Η 17χρονη τότε Laura πέρασε χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα μια πινακίδα Stop και χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο συμμαθητής της και κοντινός της φίλος Michael Dutton Douglas. Ο άτυχος νεαρός σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η αστυνομία δεν έκανε καμία σύλληψη για το ατύχημα.

Sid Vicious
Το 1978, το πανκ είδωλο και μπασίστας των θρυλικών Sex Pistols, Sid Vicious μαχαίρωσε θανάσιμα την κοπέλα του Nancy Spungen. Στην πρώτη ανάκριση, υποστήριξε ότι την είχε βρει νεκρή στο μπάνιο του δωματίου στο οποίο έμεναν, όμως σε άλλη κατάθεσή του υποστήριξε ότι την είχε μαχαιρώσει, αλλά δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Αν και ο Sid κατηγορήθηκε για τον φόνο της, δεν παρέστη ποτέ στη δική αφού αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, λίγους μήνες μετά.


Oscar Pistorius
Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου (τι ρομαντικό!), ο χρυσός παραολυμπιονίκης Oscar Pistorius πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος (όπως ισχυρίστηκε αργότερα) την σύντροφό του, Reeva Steenkamp, νομίζοντας πως είχε μπει στο σπίτι του κάποιος διαρρήκτης. Η κοπέλα θέλησε να κάνει έκπληξη στον Νοτιοαφρικανό σπρίντερ για την ημέρα των ερωτευμένων και μπήκε στο σπίτι τους χωρίς να ειδοποιήσει. Ο αθλητής όμως νόμισε ότι επρόκειτο για ληστή και την πυροβόλησε στο κεφάλι με το προσωπικό του όπλο. Ο Pistorius κατηγορείται για το φόνο εκ προμελέτης και αυτήν την περίοδο απολογείται ενώπιον του εισαγγελέα.

O. J. Simpson
Στη θέση του κατηγορούμενου για την δολοφονία της συζύγου του είχε βρεθεί το 1994 και ο δημοφιλής παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου NFL και ηθοποιός O. J. Simpson (ίσως τον θυμάστε από τον ρόλο του στις Τρελές Σφαίρες). Ο Simpson είχε πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του, Nicole Brown Simpson, όταν κατηγορήθηκε για το φόνο της ίδιας και του φίλου της Ronald Goldman, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί. Στην πιο πολύκροτη αμερικάνικη δίκη μέχρι σήμερα, ο Simpson κρίθηκε αθώος μέσα σε θύελλα αντιδράσεων, μιας και ίχνη από το DNA του είχαν βρεθεί στα σώματα και στη σκηνή του φόνου. Δύο χρόνια αργότερα, το αστικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε πρόστιμο 33 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο όμως απέφυγε μετακομίζοντας σε άλλη πολιτεία.


William S. Burroughs
Ο εκκεντρικός συγγραφέας του Naked Lunch, πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε την γυναίκα του Joan Volmer το 1951. Το ζευγάρι έπαιζε μεθυσμένο ένα παιχνίδι που θύμιζε την δοκιμασία του Γουλιέλμου Τέλλου, όμως ο συγγραφέας αστόχησε στην προσπάθεια να πετύχει ένα μπουκάλι νερό με το όπλο του από το κεφάλι της συντρόφου του και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κρανίο. Αυτή ήταν η πρώτη εκδοχή που παρουσίασε ο συγγραφέας στο δικαστήριο. Μετά από παραίνεση του δικηγόρου του όμως, ανασκεύασε υποστηρίζοντας ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ προσπαθούσε να το πουλήσει σε έναν φίλο. Ο Burroughs καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και του απαγγέλθηκαν δύο χρόνια με αναστολή ποινής.

Matthew Broderick
Ο συμπαθής πρωταγωνιστής των εφηβικών κωμωδιών των 80’s , ενώ οδηγούσε με την κοπέλα του και συμπρωταγωνίστριά του στο Ferris Bueller's Day Off Jennifer Grey σε δρόμο της Ιρλανδίας τον Αύγουστο 1987, μπερδεύτηκε και έφερε το όχημα στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Το όχημα που οδηγούσε ο ηθοποιός συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα το οποίο οδηγούσε μια νεαρή κοπέλα με την μητέρα της και οι δυο τους σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο Broderick κατηγορήθηκε για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση και βρέθηκε αντιμέτωπος με πενταετή φυλάκιση. Εν τέλει όμως, τη γλίτωσε με μόλις 175 δολάρια πρόστιμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v