Αυστραλία - η ιδανικότερη χώρα να μεγαλώσει κανείς

Μια καινούργια έρευνα αποκαλύπτει ποιες χώρες είναι οι ιδανικότερες για να μεγαλώσει κανείς, με την Αυστραλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
Αυστραλία - η ιδανικότερη χώρα να μεγαλώσει κανείς
 Μια καινούργια έρευνα μας αποκαλύπτει ποιες χώρες του κόσμου είναι οι ιδανικότερες για παιδιά. Η έρευνα διοργανώθηκε από δύο αμερικάνικους ερευνητικούς οργανισμούς, το
Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών και το Διεθνές Ίδρυμα Νέων, με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες χώρες είναι ιδανικές για τα παιδιά να μεγαλώσουν.

Αντικείμενο της έρευνας υπήρξε η ποιότητα ζωής σε νέους ηλικίας 12 με 24 ετών, σύμφωνα με παραμέτρους όπως η συμμετοχή στην πολιτική ζωή, οι ευκαιρίες στον οικονομικό τομέα, η εκπαίδευση, η υγεία, η ασφάλεια και η πρόσβαση στην πληροφόρηση και την τεχνολογία.

Οι συγγραφείς της έρευνας, Nicole Goldin, Payal και Patel Katherine Perry αναφέρουν: "Η αξιολόγηση προϋποθέτει ότι η ποιότητα ζωής πηγάζει από τις ευκαιρίες που παρέχονται στους νέους από τον περίγυρό τους, τι επιτυγχάνουν και πως αισθάνονται για αυτό".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το πρώτο «βραβείο» της καλύτερης χώρας παίρνει η Αυστραλία (σε κλίμακα από το 0 έως 1, η ευημερία των νεαρών της Αυστραλίας βαθμολογήθηκε με 0.752), ακολουθούμενη από την Σουηδία στη δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Νιγηρία με μόλις 0.375.

Στην μελέτη επισημαίνεται ότι οι νέοι της Αυστραλίας "δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Τα παιδιά και οι έφηβοι εδώ έχουν την τύχη να μεγαλώνουν σε μια τόσο ασφαλή χώρα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ μπορούν να διατηρούν την παιδική τους αθωότητα, χωρίς πίεση να φερθούν ως ενήλικοι πρόωρα.

Μεταξύ των χωρών με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στην κορυφή της κλίμακας βρέθηκαν και οι χώρες «υψηλού εισοδήματος» όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Ν.Π.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v