SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μαξιλαροπόλεμος φιλανθρωπίας για την Ελλάδα στο Λιντς

Ένας μεγάλος μαξιλαροπόλεμος που πάει για… ρεκόρ Γκίνες φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα στο Λιντς της Αγγλίας.

Μαξιλαροπόλεμος φιλανθρωπίας για την Ελλάδα στο Λιντς

Το Σάββατο 8 Μαρτίου στο Leeds της Αγγλίας διοργανώνεται ένας διαφορετικός μαξιλαροπόλεμος. Γιατί διαφορετικός; Γιατί αφενός θα διεκδικήσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, και αφετέρου θα συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για κατοίκους της Ελλάδας που τα χρειάζονται.

Κάθε μαξιλάρι που θα… παίξει στον αγώνα στο John Charles Sport Center του Λιντς το δεύτερο Σάββατο του Μαρτίου, θα αντιστοιχεί σε ένα κιλό ή μια συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης, η οποία θα σταλεί ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο "Pillow Fighting for a good cause" (Μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό), που διοργανώνεται με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών, μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας αρκεί να φέρει το... μαξιλάρι του και να συμβάλει στην όλη προσπάθεια με μια ελάχιστη χρηματική δωρεά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για ελληνικά σχολεία.

Την εκδήλωση "Pillow Fighting for a good cause" πραγματοποιεί η εθελοντική ομάδα "PoWEr" που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης, οι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές της "PoWEr" έχουν θέσει κι έναν άλλον στόχο- να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για μαξιλαροπόλεμο. Το προηγούμενο καταγράφηκε μόλις πέρυσι, στις 27 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 3813 ατόμων. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου στο αθλητικό κέντρο του Λιντς να φτάσει τις 5000 συμμετοχές.

Πηγή: GreekReporter.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2