Γη και η Σελήνη χορεύουν υπό τους ήχους του Vangelis

Τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου διάλεξε η NASA για να ντύσει ένα μοναδικό βίντεο που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη να… χορεύουν.
Γη και η Σελήνη χορεύουν υπό τους ήχους του Vangelis
Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου ταιριάζει απόλυτα στην ομορφιά και την απεραντοσύνη του διαστήματος (θυμηθείτε την «Μυθωδία» του πριν από μερικά χρόνια για την αποστολή της NASA στον Άρη, αλλά και την μουσική επένδυση της τηλεοπτικής σειράς Cosmos

Αυτή τη φορά, η NASA επέλεξε τις μελωδίες του Έλληνα συνθέτει για να «ντύσει» ένα πανέμορφο βίντεο από το διαστημικό σκάφος Juno, που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη από μεγάλη απόσταση καθώς κινούνται στο Διάστημα, σαν να χορεύουν.

«Η μουσική υπόκρουση είναι μια πρωτότυπη σύνθεση του Vangelis» αναφέρει η ανακοίνωση της NASA, ενώ ο Σκοτ Μπόλτον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Juno στο Southwest Research Institute του Τέξας λέει πως: «Καμία άλλη εικόνα δεν έχει συλλάβει το ουράνιο βαλς της Γης και της Σελήνης». Η λήψη των εικόνων από τις οποίες δημιουργήθηκε το βίντεο ήταν πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι το Juno εκτελούσε εκείνη την ώρα δύο στροφές ανά λεπτό.

Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό:



N.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v