Sex shop για Μουσουλμάνους στην Τουρκία

Το πρώτο sex shop αποκλειστικά με προϊόντα που δεν προσβάλλουν τους μουσουλμάνους πιστούς άνοιξε τις ηλεκτρονικές του πύλες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Sex shop για Μουσουλμάνους στην Τουρκία
Το πρώτο sex shop που απευθύνεται σε μουσουλμάνους χρήστες άνοιξε τις ηλεκτρονικές πόρτες του στην Τουρκία. Τα προϊόντα που κοσμούν τις διαδικτυακές βιτρίνες του είναι «χαλάλ», δηλαδή «σύννομα» με τη μουσουλμανική θρησκεία, εξ ου και το όνομά του, Helal Sex Shop.

Το site του Helal Sex Shop είναι ιδιαίτερα σοβαρό και λιτό στο σχεδιασμό του. Οι χρήστες καλούνται αμέσως να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές ιστοσελίδες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες, που προσφέρουν η καθεμιά διαφορετικά προϊόντα για κάθε φύλο. Η σελίδα των γυναικών συμβολίζεται από το προφίλ μιας γυναίκας που φοράει μαντίλα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά sex shop, το συγκεκριμένο δεν πουλάει αξεσουάρ και ερωτικά παιχνίδια, αλλά μόνο προφυλακτικά, κρέμες, διάφορα τζελ και λάδια για μασάζ.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, στόχος του είναι να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που συνδέονται με το Ισλάμ το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θεωρείται από πολλούς ως μια θρησκεία που "αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα". Οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι το Ισλάμ "ενθαρρύνει τη σεξουαλικότητα υπό ορισμένες συνθήκες" και ότι "η χρήση κάθε προϊόντος είναι σύννομη με το Ισλάμ".

Αυτό το "πρωτοποριακό" κατάστημα προσέλκυσε αμέσως την προσοχή των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και του τουρκικού Τύπου, όχι πάντα με ευνοϊκά σχόλια. Σε άρθρο της η εφημερίδα Ραντικάλ, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι αυτό το "καινοτόμο" sex shop στοχεύει στο εμπορικό κέρδος και όχι στην "εκπαίδευση" των Τούρκων σε σεξουαλικά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v