20 πράγματα για να κάνετε πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Να χορέψετε μέχρι να λαχανιάσετε, να κάνετε μια βουτιά στο φεγγαρόφωτο, και άλλα δεκαοκτώ πράγματα που προλαβαίνετε να κάνετε πριν τελειώσει το καλοκαίρι.
20 πράγματα για να κάνετε πριν τελειώσει το καλοκαίρι
της Ηρώς Κουνάδη 

Μην ακούτε κανέναν. Η εποχή την οποία εμείς εδώ στο βόρειο ημισφαίριο της γης ονομάζουμε καλοκαίρι ξεκινά επίσημα στις 21 Ιουνίου, το θερινό ηλιοστάσιο, και τελειώνει την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, δηλαδή στις 22 (ενίοτε και τις 23) Σεπτεμβρίου. Αυτό να απαντήσετε σε όποιον γυρνώντας μαυρισμένος από τις διακοπές του ξεστομίσει την πιο χαιρέκακη ευχή από καταβολής κόσμου –αρνούμαστε να την γράψουμε, όλοι ξέρουμε ποια είναι.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις μας, πρόκειται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα ακόμη –και όχι ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Γι’ αυτό είναι καιρός να κάνετε όλα εκείνα τα πράγματα που όλοι μας κάθε Ιούνιο λέμε ότι θα κάνουμε «τώρα που επιτέλους καλοκαίριασε» και καταλήγουμε να μην τα κάνουμε ποτέ, επειδή το καλοκαίρι μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι θα διαρκέσει για πάντα. Δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε, αλλά ίσα που προλαβαίνετε:

* Να πάτε για βραδινό μπάνιο. Οι βουτιές κάτω από το φεγγαρόφωτο είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που γίνονται στο φως του ήλιου –ακόμα και από εκείνες που γίνονται με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Δείτε εδώ τις καλύτερες (και ασφαλέστερες, για να μην γυρίσετε με καρούμπαλα από τις βουτιές στα βραχάκια) παραλίες για βραδινό μπάνιο στην Αττική.

* Να μαζέψετε την παρέα και να ανηφορίσετε βραδάκι στον λόφο του Φιλοπάππου, την Πνύκα ή τον Άρειο Πάγο (εκείνον κάτω από την Ακρόπολη). Το ψυγειάκι με τις μπύρες είναι προαιρετικό, αλλά πηγαίνει σε άλλα επίπεδα την δεύτερη πιο οικονομική έξοδο –μετά το βραδινό μπάνιο.

* Να πάτε σε μια υπαίθρια συναυλία –στον Λυκαβηττό, το Θέατρο Βράχων, το Βεάκειο, ή οποιοδήποτε άλλο ανοιχτό χώρο της Αθήνας. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το καλοκαίρι δεν τελείωσε ποτέ: Έκανε απλώς μια παύση κατά τον Αύγουστο, όταν τα φεστιβάλ της πόλης σταμάτησαν για να επανέλθουν δριμύτερα τον Σεπτέμβρη.

* Να γεμίσετε ένα καλαθάκι του πικνίκ με σταφύλια, σαντουϊτσάκια και κρασιά, να πάρετε μαζί και την φωτογραφική σας μηχανή, να «στρωθείτε» με την παρέα σε ένα πάρκο και να γεμίσετε τη μνήμη με αστείες φωτογραφίες. Αν δεν ανακαλύψετε κρυφά ταλέντα ανάμεσά σας, θα έχετε σίγουρα πολλές φωτογραφίες για να γελάτε τις νύχτες του χειμώνα.



* Να φτιάξετε σπιτικό παγωτό (όχι, δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή) ακολουθώντας τις συνταγές μας

* Να περάσετε ένα βράδυ παίζοντας επιτραπέζια στο μπαλκόνι, μέχρι να ξημερώσει ή να νυστάξετε τόσο που να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να συρθείτε μέχρι τη δουλειά το πρωί. Και να μην σας πειράζει καθόλου.

* Να χορέψετε. Ναι, ξέρουμε, «δεν χορεύει πια ο κόσμος στην Αθήνα» –εδώ έχουμε μαζεμένες πέντε αποδείξεις ότι κάνετε λάθος. Αν, πάλι, δε νιώθετε άνετα/ δεν έχετε αρκετά λεφτά/ δεν σας αρέσουν τα λίγα (όντως) μπαρ στα οποία ο κόσμος χορεύει, μαζεύετε την παρέα στο σπίτι, φέρνει ο καθένας από λίγο αλκοόλ και ένα usb stick με τα τραγούδια που χόρευε στα πάρτι του σχολείου, και έχετε εγγυημένο, μαζί με τον χορό, και το γέλιο μέχρι τελικής πτώσης.

* Να κάνετε σεξ στην παραλία. Μετά το βραδινό μπάνιο.

* Να δείτε, επιτέλους, μια φορά την ανατολή του ήλιου. Χωρίς να έχετε πρώτα κοιμηθεί –αλλιώς το πρωινό ξύπνημα θα το κάνει να μοιάζει με αγγαρεία. Για να σας δελεάσουμε, εδώ έχουμε τα μέρη με την πιο φαντασμαγορική ανατολή στην Αθήνα.

* Να κάνετε βουτιές με μάσκα. Και να θυμηθείτε γιατί σας άρεσαν τόσο τότε που ήσασταν πιτσιρίκι –γιατί είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που κάνετε χωρίς.

* Να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ, έστω για ένα σαββατιάτικο βράδυ. Ακόμη και αν δεν είστε λάτρεις, η αίσθηση του να αποκοιμιέσαι κάτω από τον έναστρο ουρανό ακούγοντας το κύμα να σκάει κοντά στη σκηνή σου, και να βουτάς σε κρυστάλλινα νερά με το που σηκώνεσαι από το «κρεβάτι» σου, αξίζει όλη την ταλαιπωρία του κόσμου. Κι αν δεν θέλετε να πάτε μακριά, το Αγκίστρι ή η Ψάθα αποτελούν ασφαλείς, δοκιμασμένες και οικονομικότατες επιλογές. Αν επιλέξετε την εναλλακτική του Αγκιστρίου, θυμηθείτε ότι τα ποδήλατά σας ταξιδεύουν δωρεάν στο ferry boat, για να συνδυάσετε το τερπνό μετά του… ωφελίμου της γυμναστικής, και να έχετε το δικό σας ανεξάρτητο μεταφορικό μέσο, για έξτρα οικονομία.



* Να περπατήσετε σε μια άδεια λεωφόρο, στο κέντρο της Αθήνας. Καμία άλλη εποχή του χρόνου δεν μπορείτε να το κάνετε.

* Να φάτε φρέσκο ψάρι για μεσημεριανό σε ένα ταβερνάκι πλάι στη θάλασσα, να το συνοδεύσετε με άφθονο ούζο, και να αποκοιμηθείτε στην παραλία από κάτω. Και να ξυπνήσετε πάνω στην ώρα για μια βουτιά με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

* Να βοηθήσετε έναν τουρίστα να βρει τον δρόμο του. Το εκτιμάμε τόσο όταν μας συμβαίνει στο εξωτερικό, που είναι απορίας άξιον γιατί δεν το κάνουμε συχνότερα. Έξτρα μπόνους αν του προτείνετε και το αγαπημένο σας μυστικό μπαράκι/ ταβερνάκι/ μαγαζάκι με ελληνικά προϊόντα.

* Να πάτε βόλτα με μια βάρκα –με μηχανή, με κουπιά, με ένα από εκείνα τα βαρκάκια που σας πηγαίνουν στις παραλίες των νησιών, δεν έχει σημασία.

* Να χτίσετε ένα κάστρο στην άμμο. Το μυστικό για να πετύχει έχει διαρρεύσει, και βρίσκεται εδώ.

* Να κάνετε μια βουτιά χωρίς μαγιό –η αίσθηση, ειδικά αν το κάνετε πρώτη φορά, θα σας αρέσει τόσο που αποκλείεται να είναι όντως μόνο μία. Αν δεν αισθάνεστε άνετα στις παραλίες των γυμνιστών, μπορείτε απλώς να εντοπίσετε μια ερημική παραλία, ή να πάτε στην αγαπημένη σας παραλία πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ.

* Να κόψετε ένα καρπούζι στη μέση, να αδειάσετε το εσωτερικό του, να το γεμίσετε ρούμι και να το μοιραστείτε με καλαμάκια με την καλύτερη παρέα που μπορείτε να σκεφτείτε.

* Να πάτε σε ένα πανηγύρι, και να μάθετε επιτέλους να χορεύετε σωστά το «πώς το τρίβουν το πιπέρι». Όχι, πανηγύρια δε γίνονται μόνο τον Δεκαπενταύγουστο –ρίξτε μια ματιά σε αυτό εδώ το site που ανανεώνεται συνεχώς, για του λόγου το αληθές.

* Να μεθύσετε. Και να πείτε στους πιο υπέροχους ανθρώπους στη ζωή σας ότι τους αγαπάτε. Κι εκείνοι να μη σας πάρουν στα σοβαρά, επειδή είστε μεθυσμένοι. Κι επειδή, ούτως ή άλλως, το ξέρουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v