«Οχυρωμένη» η Ιερισσός: Καταγγελίες για βίαιες συλλήψεις

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το χωριό της Ιερισσού, μετά τις βίαιες συλλήψεις που καταγγέλλουν οι κάτοικοι δύο «υπαιτίων» για τα επεισόδια στις Σκουριές.
«Οχυρωμένη» η Ιερισσός: Καταγγελίες για βίαιες συλλήψεις
Οχυρωμένη συνεχίζει να είναι η Ιερισσός, καθώς κάτοικοι έχουν αποκλείσει με αναχώματα την είσοδο του χωριού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως λένε, για τη βίαιη εισβολή και σύλληψη των δύο υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια στο Μεταλλείο Χρυσού στις Σκουριές τον Φεβρουάριο.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δύο κατηγορούμενοι, ο 44χρονος οικοδόμος Βασίλης Δημητρακούλας και ο 33χρονος Γ.Π., συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από βίαιη εισβολή της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων. Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, απαντά ότι οι κατηγορούμενοι «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους» και και για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες τους για να τους συλλάβουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτές τις συλλήψεις, φέρεται να είπε στη μικρή κόρη ενός από τους συλληφθέντες «δες τώρα τον μπαμπά σου με τις χειροπέδες, γιατί θα είσαι μεγάλη όταν θα τον ξαναδείς». Οι κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπλισμένοι με αυτόματα κουκουλοφόροι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισέβαλλαν στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων, «με σκοπό την αρπαγή δύο ανθρώπων μέσα από τα σπίτια τους με τις πιτζάμες, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους».

«Θα μπορούσαν να τους καλέσουν στον Πολύγυρο και να τους συλλάβουν εκεί, αντί να σπάσουν τις πόρτες των σπιτιών τους νυχτιάτικα και να τους απαγάγουν μπροστά στα παιδιά τους. Αν τους καλούσαν, θα πήγαιναν χωρίς αντίσταση», είπε στην Ελευθεροτυπία ο εκπρόσωπος των αντιδρώντων, Τόλης Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο Βασίλης Δημητρακούλας, 44 χρόνων, υλοτόμος στο Άγιο Ορος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι πρόσφατα, είναι ο ιδιοκτήτης της καραμπίνας που κατέσχεσε η Αστυνομία την Τσικνοπέμπτη και για την οποία έγινε η εισβολή με τη ρίψη χημικών στο χωριό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συλλήψεις αναφέρει ότι «τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη, από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κ.λπ.».

Αντιδρώντας για τις δύο συλλήψεις, οι κάτοικοι του χωριού κατέστρεψαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, το οποίο οι αστυνομικοί είχαν εγκαταλείψει λίγη ώρα πριν. Οι δύο συλληφθέντες, στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Χαλκιδικής την ερχόμενη Κυριακή.

Πηγή: Enet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v