Δελφινάκι σωτήρας 150 δελφινιών

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε ένα ολόκληρο κοπάδι 150 δελφινιών, χάρη σε ένα μωρό δελφίνι. Το δελφινάκι χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα από τους φύλακες ενός εθνικού δρυμού στην Αυστραλία, ώστε να οδηγήσει το κοπάδι στα ανοιχτά της θάλασσας, αφού για άγνωστη αιτία είχε βρεθεί σε πολύ ρηχά νερά.
Δελφινάκι σωτήρας 150 δελφινιών
Ένα μωρό δελφίνι χρησιμοποίησαν οι φύλακες ενός εθνικού πάρκου στην Αυστραλία, για να σώσουν από βέβαιο θάνατο ένα ολόκληρο κοπάδι δελφινιών, αποτελούμενο από 150 θηλαστικά.

Το Σάββατο στις 02/02 οι φύλακες παρατήρησαν πως για άγνωστη ακόμη αιτία τα δελφίνια είχαν βγει στα πολύ ρηχά, στις ακτές στο Γουέιλερς Κόουβ, έναν φυσικό δρυμό της Δυτικής Αυστραλίας. Ένα από αυτά μάλιστα παρασύρθηκε στη στεριά και πέθανε, πράγμα που έκανε τους φύλακες να ανησυχήσουν πως και τα υπόλοιπα δελφίνια θα είχαν την ίδια κατάληξη, αν δεν κατάφερναν να βρεθούν άμεσα στα ανοιχτά.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρεται και στην εφημερίδα West Australian, οι φύλακες χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό ένα δελφινάκι, το οποίο λειτούργησε ως "δόλωμα". Πράγματι, το υπόλοιπο κοπάδι βρήκε τελικά σωτηρία, καθώς ακολούθησε τις κραυγές του μικρού, το οποίο οι φύλακες είχαν οδηγήσει στα ανοιχτά με ένα πλοιάριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v