Μην κατέβεις στο υπόγειο: Όσα μας έμαθαν οι ταινίες τρόμου

Τα θρίλερ τρόμου των τελευταίων (και βάλε) δεκαετιών είναι τίγκα στα κλισέ. Τα είδαμε, τα ξαναείδαμε, τα μελετήσαμε, πήραμε το μάθημά μας και μοιραζόμαστε μαζί σας όσα έπρεπε να έχετε προβλέψει.
Μην κατέβεις στο υπόγειο: Όσα μας έμαθαν οι ταινίες τρόμου
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια σκιά περνάει απότομα μπροστά από την οθόνη και πετάγεσαι από την καρέκλα, όμως τελικά αποδεικνύεται πως είναι μια άκακη γάτα. Ο μανιακός δολοφόνος καταδιώκει τον ήρωα στο δάσος και ο ήρωας σκοντάφτει και πέφτει. Το σταθερό τηλέφωνο δεν λειτουργεί ποτέ όταν βρίσκεσαι σε ανάγκη και το κινητό δεν έχει σήμα. Κλισέ, κλισέ, κλισέ. Οι ταινίες θρίλερ είναι γεμάτες κλισέ, κανείς δεν αμφιβάλει γι’ αυτό. Έχουν όμως την πλάκα τους και η διαρκής επανάληψή τους μας έγινε… μάθημα.

Iδού λοιπόν τι μάθαμε από τις ταινίες τρόμου.

1. Αν σκοτώσεις κάποιον ή κάτι, σιγουρέψου ότι είναι νεκρό σκοτώνοντάς το ξανά. Τα πτώματα έχουν την τάση να ζωντανεύουν, ακόμα και αν βρίσκονται θαμμένα.

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβεις στο υπόγειο και να μη πεθάνεις. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, όσους περίεργους θορύβους και αν ακούσεις από εκεί, μην το κάνεις.

3. Αν μπεις σε κάποιο απομονωμένο σπίτι, άνοιξε όλα μα όλα τα φώτα και κοίτα πίσω από όλες τις πόρτες.
 
4. Οι ερημωμένες πόλεις παρέμειναν έτσι για κάποιον λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να τις εξερευνήσεις, απλά προσπέρασέ τες.

5. Αν κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειάς σου μετατραπεί σε ζόμπι, πρέπει να αναλάβεις δράση άμεσα. Προς Θεού, μην γίνεις αισθηματίας και πιστέψεις ότι με κάποιον τρόπο «μπορεί να γίνει καλά».



6. Αν ο υπεύθυνος της Αστυνομίας σου πει ότι όλα είναι υπό έλεγχο, μην τον πιστέψεις και απομακρύνσου το συντομότερο από αυτόν. Το πιθανότερο είναι να ανατιναχτεί εντός ολίγου και εσύ να αποτελέσεις παράπλευρη απώλεια.

7. Ποτέ μην κάνεις μπάνιο ή χρησιμοποιείς την τουαλέτα. Αποτελεί το βασικότερο κρησφύγετο των «κακών».



8. Αν το σπίτι σου έχει χτιστεί πάνω σε νεκροταφείο ή χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για σατανιστικές τελετές ή κάποιος αυτοκτόνησε ή έσφαξε γυναίκα και παιδιά και μετά αυτοκτόνησε εκεί ή ανήκε σε άτομα τα οποία επικοινωνούσαν με την άλλη πλευρά, τότε παράτησέ το και πάρε τα βουνά.

9. Ποτέ μην διαβάσεις οποιοδήποτε βιβλίο με δερμάτινο εξώφυλλο, ή προσπαθήσεις να λύσεις κάποιο γρίφο που καλεί δαίμονες ή ανοίγει πύλες σε άλλες διαστάσεις.



10. Όταν σβήσει το φως, μην πας στο υπόγειο.

11. Αν τα παιδιά σου αρχίσουν να μιλάνε Λατινικά ή Αραμαϊκά ή τελοσπάντων κάποια γλώσσα την οποία δεν ξέρεις ή δεν θα έπρεπε να ξέρουν, πυροβόλησέ τα αμέσως στο κεφάλι. Μην ξεχνάς των πρώτο κανόνα.



12. Ποτέ μην ακολουθήσεις την συμβουλή κάποιου ο οποίος προτείνει ότι «θα ήταν καλύτερα αν χωριζόμασταν στα δύο».

13. Άγνωστοι με αλυσοπρίονα, χατζάρες, μαχαίρια, γάντζους ή/και τσεκούρια δεν είναι κομπάρσοι από τηλεοπτικό show με DIY κατασκευές, ιδιαίτερα όταν φορούν δερμάτινες μάσκες ή μάσκες του χόκεϋ (το πιάσατε το νούμερο 13 ε;)



14. Αν σε δαγκώσει κάτι, τότε ετοιμάσου να μεταμορφωθείς σε κάτι. Οτιδήποτε.

15. Αυτή η σούπερ σέξι γκόμενα με το υπερβολικό μακιγιάζ και το αθλητικό σώμα σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για σχέση ή one night stand. Δεν είναι χορτοφάγος και πεινάει σαν… βρικόλακας. Βρες το κοντινότερο παλούκι και κάρφωσέ της το στην καρδιά. Μετά αποκεφάλισέ την για να είσαι σίγουρος.

16. Πάντα έχε μια εφεδρική μπαταριά μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι 99.9% σίγουρο ότι όταν σε κυνηγήσει ο μανιακός, η μπαταρία του αυτοκινήτου σου θα έχει για κάποιον ανεξήγητο λόγο «πεθάνει».

17. Όταν σε καταδιώκουν τέρατα ή μανιακοί δολοφόνοι ΠΟΤΕ μην κοιτάς πίσω σου. Κοίτα πάντα μπροστά σου και στο έδαφος. Αν κοιτάξεις πίσω, κατά πάσα πιθανότητα θα σκοντάψεις σε κάποια ρίζα.

18. Αν στα καλά του καθουμένου μια αόρατη δύναμη σε κολλήσει στο ταβάνι, δεν χρειάζεται να φέρεις κάποιον ειδικό στις Μεταφυσικές Επιστήμες για να σου εξηγήσει ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Απλά μετακόμισε.

20. Σιγουρέψου ότι ο αστυνομικός ο οποίος εμφανίστηκε ως εκ θαύματος για να σε σώσει έχει καλέσει για ενισχύσεις.

21. Τσέκαρε πάντα το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσεις να απομακρύνεσαι από τον οποιοδήποτε κίνδυνο, αφού αυτός ο «κίνδυνος» έχει την… συνήθεια να κρύβεται εκεί και να εμφανίζεται ενώ οδηγείς και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.



22. Επειδή κάτι είναι χαριτωμένο ή αστείο (ένας κλόουν, μια κούκλα, ένα πιτσιρίκι) δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε θανάσιμη απειλή.

23. Οι τοπικές κατάρες – θρύλοι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη άμεσα. Όχι όταν πλέον είναι πολύ αργά.

24. Οι φοιτητές στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια είναι ηλίθιοι. Αυτό δεν έχει απαραίτητα σχέση με τις ταινίες τρόμου. Απλά είναι.

25. Το οτοστόπ, το baby sitting και το κλείδωμα του σχολικού κτιρίου όταν όλοι οι άλλοι έχουν φύγει είναι επικίνδυνες δραστηριότητες.

26. Σπάνια η έξοδος βρίσκεται στον πάνω όροφο.
 
27. Η ντουλάπα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλή κρυψώνα.

28. Αν οι αρχές σου πουν να μην μπεις στο νερό επειδή κυκλοφορεί ελεύθερος ένας καρχαρίας ή μια στρατιά από πιράνχας, πολύ απλά μην μπεις στο νερό (ακόμα και αν υπάρχουν μισή ντουζίνα σέξι φοιτήτριες με καυτό μπικίνι).

29. Το σταθερό τηλέφωνο δεν πρόκειται να δουλέψει όταν το χρειάζεσαι, ό,τι και να κάνεις. Και το κινητό σου δεν θα έχει σήμα.

30. Αν είσαι μαύρος, θα πεθάνεις στην αρχή της ταινίας. Ή στην πρώτη μισή ώρα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v