Καλλιτέχνης ζωγραφίζει πίνακες με το αίμα του!

Αρκετοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι βάζουν όλη τους την ψυχή στα έργα τους. Ο ζωγράφος Vincent Castiglia από την Νέα Υόρκη όμως, μπορεί να παινεύεται πως βάζει στην κυριολεξία το… αίμα του στους πίνακες.
Καλλιτέχνης ζωγραφίζει πίνακες με το αίμα του!
Πίνακες της Ανάστασης του Ιησού ζωγραφισμένοι από ανθρώπινο αίμα. Η έκθεση με τίτλο «Ressurection» του νεοϋρκέζου ζωγράφου Vincent Castiglia, η οποία άνοιξε τις πύλες τις στο κοινό την προηγούμενη εβδομάδα, σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη. Όλα τα έργα του εκκεντρικού ζωγράφου έγιναν με την χρήση του αίματός του και όπως λέει ο ίδιος τα δημιούργησε γιατί «είχε ανάγκη να συνδεθεί με αυτά όσο το δυνατόν περισσότερο».

Όπως εξηγεί ο τριαντάχρονος εικαστικός, το ανθρώπινο αίμα περιέχει οξείδιο του σιδήρου, μια χρωστική η οποία υπάρχει σε πολλές παραδοσιακές μπογιές και η οποία εμφανίζεται φυσικά στα μέταλλα και στην κοινή σκουριά. Η αντίδραση του κοινού ήταν εξαιρετικά θετική, αν και αρκετός κόσμος θεωρεί την επιλογή του αυτή ανατριχιαστική.



Ο ίδιος απαντά σε όσους τον κρίνουν: «Θα τους πρότεινα να δουν το πραγματικό περιεχόμενο των έργων μου, το οποίο πιστεύω πως επισκιάζει τα υλικά τα οποία χρησιμοποίησα». Η διαδικασία με την οποία δημιουργεί τους πίνακές του περιλαμβάνει πρώτα ένα προκαταρκτικό σχέδιο με στυλό ή μολύβι και μετά την… εξαγωγή του «χρώματος» για την ολοκλήρωση του έργου. Τα πινέλα του δημιουργούν σουρεαλιστικές, κόκκινες εικόνες στις οποίες συνήθως απεικονίζονται ανθρώπινα σώματα σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης σε αφηρημένο φόντο.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο λεπτομερή έργα του πήρε περισσότερο από τρεις μήνες για να το ολοκληρώσει, ενώ οι πίνακές του κοστίζουν από 950 έως και 26 χιλιάδες δολάρια. Το έργο του εκτίθεται κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά η τέχνη του ελκύει περισσότερο τους φαν των ταινιών τρόμου και τους λάτρεις της heavy metal μουσικής.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v