Ελλάδα – Γερμανία: Το ντέρμπι των… φιλοσόφων

Ο Νίτσε βλέπει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή Κομφούκιου, ο Μαρξ μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο αλλά προσφέρει ελάχιστα και λίγα λεπτά πριν τη λήξη ο Σωκράτης σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από μαγευτική ασίστ του Αρχιμήδη. Δείτε το ξεκαρδιστικό ελληνογερμανικό ντέρμπι δια χειρός Monty Python.
Ελλάδα – Γερμανία: Το ντέρμπι των… φιλοσόφων
Λίγες ημέρες έμειναν για το πολυαναμενόμενο (από πολλές απόψεις) ντέρμπι του Euro ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, όμως το «Ιπτάμενο Τσίρκο» των Monty Python γνώριζε προ πολλού την έκβαση του αγώνα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες το 1972, στο δεύτερο επεισόδιο του «Monty Python's Fliegender Zirkus», οι εντεκάδες τους όμως ήταν λίγο… διαφορετικές.

H Ελλάδα κατεβαίνει με τον Πλάτωνα στη θέση του τερματοφύλακα, τον Επίκτητο, τον Αριστοτέλη, τον Σοφοκλή, τον Εμπεδοκλή, τον Πλωτίνο, τον Επίκουρο, τον Ηράκλειτο, τον Δημόκριτο, τον Σωκράτη (αρχηγός) και τον Αρχιμήδη. Η Γερμανία κατεβαίνει με τους Leibniz στη θέση του τερματοφύλακα, Kant, Hegel (αρχηγός), Schopenhauer, Schelling, Beckenbauer, Jaspers, Schlegel, Wittgenstein, Nietzsche, Heidegger και Marx, ο οποίος μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Wittgenstein.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κομφούκιος (ο οποίος κρατάει τον χρόνο με… κλεψύδρα) με βοηθούς τον Ιταλό ιερέα Thomas Aquinas και τον Άγιο Αυγουστίνο.

Στη ροή του αγώνα, ο Νίτσε «κιτρινίζεται» από τον διαιτητή, καθώς υποστήριξε ότι ο Κομφούκιος «δεν έχει ελεύθερη βούληση» με τον τελευταίο να του δείχνει την κίτρινη κάρτα λέγοντάς του πως «όνομα πάει σε βιβλίο». Στο 2ο ημίχρονο ο Marx μπαίνει αλλαγή στη θέση του Ludwig Wittgenstein αλλά προσφέρει ελάχιστα στη ροή του παιχνιδιού και εν τέλει μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη, ο Αρχιμήδης φωνάζει «Εύρηκα!», τρέχει με τη μπάλα προς το τέρμα και βρίσκει με εξαιρετική μπαλιά το κεφάλι του Σωκράτη, ο οποίος γράφει το 1-0 για την Ελλάδα.

Μετά το γκολ, οι Γερμανοί αμφισβητούν έντονα την φάση. Ο Hegel υποστηρίζει πως η πραγματικότητα είναι απλώς ένα a priori συμπλήρωμα της μη νατουραλιστικής αισθητικής, ο Kant βάσει της κατηγορικής προσταγής θεωρεί πως οντολογικά το γκολ υφίσταται μόνο στη φαντασία, ενώ ο Marx ισχυρίζεται ότι ήταν offside.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v