MENSA: Μετρώντας την ανθρώπινη ευφυΐα

Εσείς τι δείκτη I.Q. έχετε; Η MENSA έχει ως σκοπό την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας, και το ελληνικό τμήμα της διοργανώνει ειδικά τεστ I.Q. στην Αθήνα αυτή την Κυριακή για άτομα άνω των 10 ετών. Εσείς θα το δοκιμάζατε;
MENSA: Μετρώντας την ανθρώπινη ευφυΐα
Η ανθρώπινη ευφυΐα, όπως πολλοί θα μπορούσαν να πουν σαρκαστικά, είναι σπάνιο είδος. Γι΄αυτό, πρέπει να την προστατεύουμε. Αυτόν τον σκοπό έχει η MENSA, να αναγνωρίζει και να υποστηρίζει δηλαδή την ανθρώπινη νοημοσύνη, και το ελληνικό τμήμα της διεξάγει στην Αθήνα την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, Τεστ I.Q. εισαγωγής στη MENSA, για άτομα από 10 ετών και άνω. 
Το τεστ εισαγωγής θα πραγματοποιηθεί, το πρωί στις 11:00 π.μ. (για παιδιά 10 ως 14) και 11:30 π.μ. (για άνω των 14 ετών) και το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. (για παιδιά 10 ως 14) και 18:30 μ.μ. (για άνω των 14 ετών) στο Ξενοδοχείο "PHILIPPOS", οδός Μητσαίων 3, όπισθεν του νέου μουσείου Ακρόπολης (στάση μετρό Ακρόπολη).  Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές και μαθητές 20€).
Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου. 

Εσείς έχετε σκεφτεί να μετρήσετε τον δείκτη νοημοσύνης σας; Εκατοντάδες quiz κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και πολλοί από εμάς έχουμε μπει στον πειρασμό, αλλά πολλά από αυτά αποδεικνύονται απάτες. 

Στη MENSA, το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v