Τουρκία: Ζωντανό στα ερείπια του σεισμού μωρό 2 εβδομάδων!

Στην ηλικία των μόλις 2 εβδομάδων, βρέθηκε εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό των 7 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια τη μικρή Αζρά Καραντουμάν που σώθηκε ως εκ θαύματος μαζί με τη μητέρα της.
Τουρκία: Ζωντανό στα ερείπια του σεισμού μωρό 2 εβδομάδων!
Στην ηλικία των μόλις 2 εβδομάδων, βρέθηκε εγκλωβισμένη κάτω από ένα σωρό ερείπια. Η ζωή, όμως, είχε άλλα σχέδια για τη μικρή Αζρά Καραντουμάν που σώθηκε ως εκ θαύματος από τον καταστροφικό σεισμό των 7 βαθμών ρίχτερ που έπληξε την ανατολική Τουρκία, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 400 νεκρούς και 1.300 τραυματίες. Λίγο αργότερα, τα σωστικά συνεργεία έφεραν ξανά στο φως και τη μητέρα της.

Ύστερα από 2 μέρες παραμονής κάτω από συντρίμμια ενός πολυώροφου κτηρίου, η μητέρα μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους διασώστες και να περάσει το μωρό της μέσα από ένα στενό άνοιγμα. Οι αρχές έστειλαν το πιο… αδύνατο μέλος της ομάδας τους για να βοηθήσει στη μεταφορά του μωρού.

Γνωρίζοντας ότι τόσο η μητέρα όσο και η γιαγιά εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένες, οι πυροσβέστες έστειλαν οξυγόνο στις δύο γυναίκες και συνέχισαν να εργάζονται πυρετωδώς αφαιρώντας τα κομμάτια από το γκρεμισμένο κτήριο ώστε να τις ελευθερώσουν, κάτι που συνέβη μερικές ώρες αργότερα. Ο πατέρας του παιδιού εξακολουθεί να αγνοείται.
Τα σωστικά συνεργεία, καθώς και στρατιώτες, συνεχίζουν να καθαρίζουν την περιοχή από τα ερείπια, τόσο με μηχανήματα όσο και με τα χέρια τους, ελπίζοντας ότι θα βρουν κι άλλους επιζώντες. Παρά το κρύο που αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου, η μικροσκοπική Azra τούς δίνει κουράγιο να μην σταματούν την προσπάθεια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v