Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι για το 2011

Την ετήσια λίστα που περιλαμβάνει τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως δημοσίευσε το περιοδικό Time. Μεταξύ άλλων βρίσκονται ονόματα που ηχούν πολύ οικεία στα ελληνικά αυτιά, όπως η Angela Merkel και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.
Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι για το 2011
Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν παντελώς άγνωστοι. Σήμερα βρίσκουν τα ονόματά τους μεταξύ των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Η ετήσια λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Time απαρτίζεται από ετερόκλητα άτομα και περιλαμβάνει από διαδικτυακούς ακτιβιστές και ποπ σταρ έως ονόματα πολύ οικεία για τα ελληνικά αυτιά, όπως η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet.

«Γνωρίστε τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Είναι καλλιτέχνες και ακτιβιστές, αναμορφωτές και ερευνητές, αρχηγοί κρατών και ηγέτες της βιομηχανίας. Οι ιδέες τους προκαλούν τον διάλογο και τη διαφωνία και μερικές φορές ακόμα και την επανάσταση», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Time.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται «γίγαντες» της ποπ κουλτούρας -όπως ο Justin Bieber και η Oprah Winfrey- αλλά και ο λιγότερο γνωστός Wael Ghonim, Αιγύπτιος ακτιβιστής που βοήθησε στον εκτοπισμό του προέδρου Mubarak, και ο Takeshi Kanno, ένας Ιάπωνας γιατρός που αρνήθηκε να εγκαταλείψει θύματα του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

«Πάντα προσπαθούσαμε να πούμε ιστορίες μέσω ανθρώπων… Ανακαλύψαμε ότι είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Michael Elliott από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, που επέλεξε όλα τα άτομα της λίστας πλην ενός το οποίο αναδεικνύεται ύστερα από online ψηφοφορία. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη θέση αυτή βρίσκεται ο ποπ σταρ της Νότιας Κορέας, Rain. «Έχει πολύ αποφασισμένους οπαδούς», σχολίασε ο Elliott.

Ηγέτες όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και η Βραζιλιάνα πρόεδρος Dilma Rousseff, βρίσκονται στη λίστα για τον τρόπο που χρησιμοποίησαν την πολιτική εξουσία τους.

Συναντάμε ακόμα την Gabrielle Giffords, μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου που επιβίωσε ύστερα από τον πυροβολισμό της στο κεφάλι της κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στην Αριζόνα, και τη Michele Bachmann, τη Ρεπουμπλικανή από τη Μινεσότα που έδωσε πνοή στο συντηρητικό κίνημα Tea Party. Ο Κινέζος καλλιτέχνης που βρίσκεται στη φυλακή, Ai Weiwei, τιμήθηκε για την «θαρραλέα και καλλιτεχνική ικανότητά του», εξήγησε ο Elliott.

Από τον κόσμο του αθλητισμού, το φαινόμενο Lionel Messi ενώνεται με τον Ινδό σταρ του κρίκετ Mahendra Singh Dhoni, του οποίου το ταλέντο και η χαρισματική ηγεσία κατόρθωσαν να συνενώσουν μια εθνικά διάσπαρτη ομάδα που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο.

Οι 10 πρώτοι της λίστας
• Wael Ghonim (Αιγύπτιος ακτιβιστής)
• Joseph Stiglitz (oικονομολόγος)
• Reed Hastings (διευθύνων σύμβουλος της Netflix)
• Amy Poehler (ηθοποιός)
• Geoffrey Canada (μεταρρυθμιστής του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος)
• Mark Zuckerberg (ιδρυτής του Facebook)
• Peter Vesterbacka (σχεδιαστής Videogames)
• Angela Merkel (καγκελάριος της Γερμανίας)
• Julian Assange (ο άνθρωπος πίσω από το Wikileaks)
• Ron Bruder (ιδρυτής του Οργανισμού "Εκπαίδευση για Επαγγελματική Απασχόληση")

Βρείτε εδώ την πλήρη λίστα 

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v