Πιάστε τη σχέση σας στον ύπνο

Οι φρεσκο-ερωτευμένοι κοιμούνται αντικριστά. Τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί μπλέκουν συνήθως μόνο τα πόδια τους. Οι αντικριστές πλάτες δεν είναι απαραίτητα κακό σημάδι. Μάθετε τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε μαζί.
Πιάστε τη σχέση σας στον ύπνο
Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έδειχναν την εικόνα ενός ζευγαριού που κοιμάται πλάτη με πλάτη; Ότι δεν τα πηγαίνουν καλά; Λάθος. Αν τα πόδια τους μπλέκονταν με τρόπο που εκ πρώτης φαινόταν τυχαίος; Ότι ένας εκ των δύο προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο; Πάλι λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο κοιμάται ένα ζευγάρι αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση –τα οποία, όμως, σπάνια έχουν σχέση με τους αυθόρμητους συνειρμούς που γεννά στον περισσότερο κόσμο η στάση τους.

Αποκωδικοποιήσαμε πέντε από τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου των ζευγαριών –και δύο παραλλαγές τους– για να πιάσετε τη σχέση σας στον ύπνο… και να την αναλύσετε.

Η βασιλική στάση: Εκείνος κοιμάται ανάσκελα, κι εκείνη ακουμπά το κεφάλι της στον ώμο ή το στήθος του. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου, που υποδηλώνει αγάπη, τρυφερότητα, εμπιστοσύνη και δέσμευση μεταξύ των μελών του ζευγαριού. Η γυναίκα που ακουμπά το κεφάλι της στο στήθος του συντρόφου της υποδηλώνει την επιθυμία να μπορεί να βασιστεί επάνω του. Αντίθετα, ο άνδρας που ακουμπά το κεφάλι του στο στήθος της συντρόφου του, δείχνει να επιθυμεί –ή να απολαμβάνει– την σχέση με μια γυναίκα που διακατέχεται από έντονο μητρικό ένστικτο –ενδεχομένως μεγαλύτερή του.

Τα πόδια που αγκαλιάζονται: Τα πόδια που αγγίζονται με τρόπο που εκ πρώτης φαίνεται τυχαίος υποδηλώνουν υγιή συντροφικότητα, οικειότητα και άνεση. Το ζευγάρι επιλέγει να «επικοινωνήσει» στον ύπνο του με έναν κοινό μυστικό κώδικα, ο οποίος προϋπάρχει της λεκτικής επικοινωνίας, ή την αντικαθιστά. Η συγκεκριμένη στάση υιοθετείται κατά βάση από ζευγάρια που κοιμούνται πολύ καιρό μαζί, και νιώθουν άνετα με την επιβολή της «εδαφικής κυριαρχίας» του κρεβατιού από τον άλλο.

Η στάση «ζεν»: Μπορεί εκ πρώτης η εικόνα των αντικριστών πλατών του ζευγαριού να δημιουργεί συνειρμούς αποξένωσης, αλλά μη γελιέστε: η στάση αυτή, ειδικά όταν τα οπίσθια των συντρόφων ακουμπούν μεταξύ τους, υποδηλώνει έντονη σεξουαλική έλξη, οικειότητα και ανεξαρτησία που δεν υποσκάπτει, αλλά αντίθετα υπερτονίζει την ουσιαστική δέσμευση του ζευγαριού. Η στάση αυτή υιοθετείται, άλλωστε, κατά κανόνα από ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Η στάση «κουτάλι»: Η δημοφιλέστερη στάση ύπνου, ιδιαίτερα μεταξύ νέων ζευγαριών, είναι εκείνη κατά την οποία τα σώματα των δύο συντρόφων δημιουργούν δύο καμπύλες, τη μία μέσα στην άλλη. Η στάση αυτή υποδηλώνει προστατευτικότητα από την πλευρά του άνδρα, και «παραδοσιακή» κατανομή των ρόλων, ενώ συμβολίζει και την ολοκλήρωση της σχέσης. Αν, αντίθετα, η γυναίκα είναι εκείνη που αγκαλιάζει από πίσω τον άνδρα, βρίσκεται δηλαδή στην «εξωτερική» πλευρά της καμπύλης, εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη της να στηρίζεται στον σύντροφό της, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει την εξάρτησή της από αυτόν. Η στάση αυτή μπορεί επίσης να εκφράζει την «αντισυμβατική» κατανομή των ρόλων στην σχέση, στην οποία η γυναίκα αναλαμβάνει τον ρόλο του «κυνηγού».

Η αντικριστή στάση: Πρόσωπα στραμμένα το ένα προς το άλλο, χέρια που κρατιούνται ή αγκαλιάζουν το σώμα του άλλου. Η στάση αυτή είναι δημοφιλής ανάμεσα στα φρεσκο-ερωτευμένα ζευγάρια, κι εκφράζει την ανάγκη των συντρόφων να είναι συνεχώς μαζί, να «βλέπουν» ο ένας τον άλλο, ακόμη και στον ύπνο τους. Υποδηλώνει πάθος, έρωτα και διάθεση για επικοινωνία. Καθότι, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική, δεν εξασφαλίζει δηλαδή άνετο και ξεκούραστο ύπνο, καταργείται γρήγορα από τα περισσότερα ζευγάρια.

Η.Κ.
Πηγή: SheetuDeep.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v