SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα πιο καυτά φιλιά της ιστορίας σε 12 φωτογραφίες

Αν το φιλί, σύμφωνα με τον μουσικό Henry Finck, αποτελεί το απόλυτο αυτόγραφο της αγάπης, μία φωτογραφία φιλιού καθιερώνει την αγάπη ως σήμα κατατεθέν της ανθρώπινης ιστορίας. Πόσο μάλλον 12 φωτογραφίες των πιο καυτών φιλιών που δόθηκαν ποτέ.

Τα πιο καυτά φιλιά της ιστορίας σε 12 φωτογραφίες

Ο παθιασμένο έρωτας της Fransesca da Rimini και του Paolo Malatesta υπήρξε πηγή έμπνευσης για το διασημότερο γλυπτό του Rodin, το «Φιλί» (φωτο), ο οποίος αναφερόμενος σε αυτό είπε «ο καθένας έχει την εντύπωση ότι βλέπει την απόλαυση του φιλιού διάχυτη στα δύο σώματα. Είναι σαν τον ήλιο που ανατέλλει και γεμίζει φως παντού.»

Το φιλί είναι από μόνο του η πιο ξεχωριστή ένδειξη οικειότητας, τρυφερότητας, πάθους, έλξης, συμπάθειας και ηδονής. Υπάρχουν διαφορετικά είδη φιλιού, μεταξύ γονέων και παίδων, φίλων, εραστών, προδοσίας, αγάπης, παθιασμένα, χλιαρά, τυπικά, αγωνιώδη, απελευθερωμένα, παραμυθένια, φοβισμένα, ψυχρά, λυτρωτικά και διαφορετικοί τρόποι να φιλάς. Το φιλί κρύβει όλοι τη μαγεία της ένωσης δύο ανθρώπων γιατί απλούστατα συμβαίνει μόνο μεταξύ δύο και όχι περισσοτέρων ανθρώπων.

Τα χείλη που σμίγουν αποτέλεσαν σκάνδαλο, πρόκληση, απόλαυση, έμπνευση για πολλούς. Σας παρουσιάζουμε τις 12 σημαντικότερες «στάσεις» του φιλιού στην ιστορία.


300 π.Χ. Το φιλί "αλκοτέστ"
Οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να φιλάνε τη γυναίκα τους στα χείλη μόλις επέστρεφαν σπίτι, όχι σαν αντιστοιχία με την τυπική πράξη δήλωσης της επιστροφής «αγάπη, γύρισα!», αλλά για να ελέγξουν αν η σύζυγός τους είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ, κατά την απουσία τους.


1590. Ο Ρωμαίος πεθαίνει με ένα φιλί
Το πιο γνωστό έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στην πρώτη του παρουσίαση, με το θάνατο των δυο εραστών να σφραγίζεται, με τα χείλη κλειδωμένα σε φιλί.


1763. Το φιλί γίνεται X-ed
Για πρώτη φορά το φιλί συμβολίζεται με το γράμμα του λατινικού αλφαβήτου x. Από τότε το κλασσικό είναι να κλείνουμε τα μηνύματα με xxx, που σημαίνει φιλιά.


1896. Το κινηματογραφικό φιλί 
Το πρώτο φιλί στην ιστορία του κινηματογράφου το αντάλλαξαν ο John Rice και η May Irwin στην ταινία «Το Φιλί». Από τότε τα πράγματα εξελίχθηκαν και έμελλε να δοθούν πολλά ακόμα κινηματογραφικά φιλιά.


1907. Το σοκολατένιο φιλί
Η ονομασία της σοκολάτας «Φιλί του Hershey» φημολογείται ότι προέκυψε από τον ήχο που έκανε η μηχανή όταν έριχνε τη σοκολάτα μέσα στον ιμάντα.


1923. Το "γαλλικό" φιλί
Οι Βρετανίδες και οι Αμερικάνες όταν ανακάλυψαν το αισθησιακό στυλ του «γαλλικού φιλιού», αποφάσισαν να το ονοματίσουν «Γαλλικό Φιλί», σαν συκοφαντία για τις γυναίκες της Ευρώπης που ήταν σεξουαλικά απελευθερωμένες. Γρήγορα όμως ανακάλυψαν ότι... κάτι ξέρουν αυτές.


1937. Το παραμυθένιο φιλί
Το μαγικό φιλί του Πρίγκιπα ξυπνάει τη Χιονάτη από το βαθύ ύπνο που έχει πέσει μετά το δάγκωμα του δηλητηριασμένου μήλου και η κλασσική ιστορία αγάπης της Disney γίνεται σύμβολο ρομαντισμού στο μυαλό όλων των δεσποινίδων.


1945. Το παθιασμένο φιλί
Το εξώφυλλο του περιοδικού LIFE γίνεται ανάρπαστο και μένει στην ιστορία με το παθιασμένο φιλί που δίνει ένας ναύτης σε μια νοσοκόμα, και γίνεται το σύμβολο του ενήλικου ρομαντισμού.


1990. Ένα φιλί για όλους
Τα περισσότερα φιλιά ανά λεπτό τα έδωσε ο Alfred Wolfram, φτάνοντας σε 8 ώρες να έχει φιλήσει 8001 άτομα, στο Φεστιβάλ Αναγέννησης της Μινεσότα! Υπολογίζεται ότι είναι παραπάνω από 16 άτομα το λεπτό.


2003. Το show-biz φιλί
Όλα τα στόματα έμειναν ορθάνοιχτα από το σοκ και την έκπληξη όταν η Madonna αντάλλαξε με την Britney Spears ένα καυτό φιλί στο στόμα, στα MTV Video Music Awards. Και το φιλί αυτό πέρασε στην ιστορία.


2004. Το ατελείωτο φιλί
Ο Andrea Sarti και η Anna Chen, ένα ζευγάρι από την Ιταλία έκαναν ρεκόρ διάρκειας φιλιού ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, κρατώντας κλειδωμένα τα χείλη του 31 ώρες, 18 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας έτσι τους Αμερικάνους Rich Langley και Louisa Almedovar, που φιλιούνταν για 30 ώρες και 59 λεπτά το 2001. Ο Andrea χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου μετά το φιλί.


2009. Το φιλί της ζωής (μας)
Το πιο σημαντικό φιλί είναι αυτό που εμείς επιλέγουμε να δώσουμε στον σύντροφό μας, στο φίλο/η μας, στους γονείς μας, στους γνωστούς μας και σε όποιον αισθανόμαστε ότι η οικειότητα should be sealed with a…KISS!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v