George W. Bush: Όλα τα βίντεο του "Προέδρου"

Ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ καθ΄όλη την διάρκεια της θητείας του έδωσε ουκ ολίγες αφορμές για χιουμοριστικά σχόλια. Λίγο με τις αποτυχημένες του χορευτικές προσπάθειες, λίγο με τις κινήσεις του αλά “Matrix” για να αποφύγει παπούτσια, κατάφερε να γίνει ο πιο "δημοφιλής"  Πρόεδρος τουYoutube.
George W. Bush: Όλα τα βίντεο του Προέδρου
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Ο Ομπάμα ήρθε, ο Μπους φεύγει. Δεν είναι και λίγα αυτά που συνέβησαν επί προεδρίας Bush του νεότερου: Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, ο πόλεμος στο Ιράκ, το σκάνδαλο με την φυλακή Αμπού Γκραίμπ, αλλά και το πιο καταλυτικό απ όλα, η ανακάλυψη του Youtube. Τα κατ'έξακολούθηση λάθη του, οι αστείες γκριμάτσες του και γενικότερα όλες οι προεδρικές του γκάφες , "ανέβηκαν" στο γνωστό site και μας χάρισαν απλόχερα το γέλιο, αλλά και τον προβληματισμό. Ακολουθεί ένα Top 10 των καλύτερων στιγμών του πάλαι πότε Πλανητάρχη, ένας φόρος τιμής στον "Πρόεδρο" του Youtube.

Drums Dance
Δείγματα των χορευτικών δυνατοτήτων του Προέδρου είχαμε δει αρκετά. Το συγκεκριμένο όμως είναι all time classic. Στην εκδήλωση για την Ελονοσία που έγινε το 2007 στο Rose Garden, o Bush ενθουσιασμένος από τους Αφρικανούς χορευτές τριγύρω του, ξεκίνησε ένα απίστευτο "σόλο" στο άτυχο ταμπούρλο που βρέθηκε μπροστά του. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιδόθηκε σε χορευτικές κινήσεις που θύμισαν κάτι ανάμεσα σε χούλα χούπ και Hip Hop. Το τελευταίο επιβεβαίωσε τις φήμες ότι κατά - πολύ - βάθος είναι φαν της αμερικάνικης ραπ κουλτούρας. Τα λόγια είναι περιττά, δείτε και κρίνετε.



"Τυφλό" χιούμορ
Θα μπορούσε να είναι σκετσάκι από ταινία των Monty Python και όμως είναι πραγματικότητα. Συχνά κατά τις συνεντεύξεις τύπου, ο Bush συνήθιζε να αστειεύεται με τους δημοσιογράφους, "κολλώντας" τους μάλιστα και παρατσούκλια. Είναι γνωστοί οι χιουμοριστικοί του διάλογοι με τον Dick Heil του Bloomberg και τον Bill Sammon των Times. Ένα πρωινό λοιπόν και ενώ έδινε συνέντευξη τύπου στο Rose Garden, σχολίασε κοροϊδευτικά τα γυαλιά που φορούσε ο Peter Wallsten των Los Angeles Times, μιας και εκείνη την μέρα δεν είχε καθόλου ήλιο. Το μόνο που δεν γνώριζε ήταν ότι ο δημοσιογράφος ήταν τυφλός εκ γενετής και έπρεπε να φοράει γυαλιά για να προστατεύει τα μάτια του. Ούπς!  Πάλι καλά που δεν του έβγαλε και παρατσούκλι δηλαδή.



Μαντηλάκια καθαρισμού
Χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός Πλανητάρχη πρέπει να είναι η  ευελιξία σκέψης και η εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο G. Bush πήρε άριστα και στα δύο. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2000 και ενώ ήταν προσκεκλημένος στο The Late Show του David Letterman, θεώρησε σωστό να αντικαταστήσει τα μαντηλάκια καθαρισμού γυαλιών με το... ρούχο της παραγωγού της εκπομπής, ενώ εκείνη μιλούσε με τον παρουσιαστή! Χωρίς ενδοιασμό, χωρίς να το σκεφτεί καλύτερα. Απλά σκέφτηκε και έδρασε χωρίς αναστολές, όπως οφείλει να κάνει ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ...



Μία πόρτα έχει η ζωή...
...και άμα είναι κλειδωμένη τι κάνεις; Πάρτε παράδειγμα από τον τέως Αμερικάνο Πρόεδρο και επιλέξτε την ... πίσω πόρτα. Λίγο το τζέτ λάγκ, λίγο το άγχος από την συνέντευξη τύπου και τις πολλές ερωτήσεις στην μακρινή Κίνα, έκαναν τον G. Bush να δυσκολευτεί στο να βρει την έξοδο από τον χώρο του press conference. Στην προσπάθειά του να βγει βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Δοκίμασε και την δίπλα, τζίφος. Την λύση έδωσε η πίσω πόρτα, από την οποία μάλιστα είχε μπει προηγουμένως. Μπερδευτήκατε; Το βίντεο θα ξεδιαλύνει το μυστήριο της κλειδωμένης πόρτας.


30 Φεβρουαρίου
Κάτι "χυπάει" περίεργα στον τίτλο ε; Σωστή παρατήρηση. Ο Φεβρουάριος έχει μόνο 28 μέρες, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα για τον G. Bush, που βάλθηκε να πολεμήσει εκτός από τους τρομοκράτές και το ημερολόγιο. Σας παρουσιάζουμε την 30η μέρα του Φλεβάρη δια στόματι του τέως Προέδρου των ΗΠΑ.



"You don't fool me"
Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στο Νάσβιλ, ο G. Bush "πέταξε" ένα από τα πιο γνωστά του μαργαριτάρια. Θέλοντας να τονίσει ότι ο Σαντάμ Χουσείν δεν πρόκειται να (ξανά) κοροϊδέψει τις ΗΠΑ σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής, προσπάθησε να εκφέρει το γνωστό αμερικάνικο ρητό ""Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.". Εξαιρετικά απλό δεν νομίζετε; Και όμως, δείτε το αποτέλεσμα. Ίσως τελικά θα ήταν καλύτερα να τραγουδήσει κάτι από Queen.



Διαβάζοντας το Autocue
To γνωστό στον χώρο της τηλεόρασης ότοκιου βοήθησε πολλές φορές τον Bush Jr. στις ομιλίες του. Το χρησιμοποιούσε για να προφέρει ονόματα χωρών και ηγετών που δεν ήξερε, για να του υπενθυμίζει σημαντικά θέματα στις ομιλίες του, καθώς και για να του δείχνει τα ονόματα των δημοσιογράφων στο press room. Η παρακάτω περίπτωση είναι η μοναδική κατά την οποία το μηχάνημα αυτό δεν τον βοήθησε καθόλου, το αντίθετο μάλιστα, έγινε ο πιο ορκισμένος εχθρός του. Δείτε γιατί.



Κοντά στους νέους
Παραπάνω αναφέραμε δύο βασικά χαρίσματα που πρέπει να έχει ενας Πρόεδρος. Είναι ώρα να προσθέσουμε και ακόμα ένα: να είναι κοντά στους νέους. Και εδώ ο Bush Jr. ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα για την ικανότητά του να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του νεαρού Tyler (το παιδάκι αριστερά στην οθόνη) κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του. Τόσο πολύ που το κάνει να... χασμουριέται ασταμάτητα! Ενδιαφέρον έχει ότι σύμφωνα με το CNN, ο Λευκός Οίκος, την επομένη της προβολής του βίντεο από το Show του Letterman, ανακοίνωσε ότι αυτό είχε υποστεί επεξεργασία και ο πιτσιρικάς Tyler είχε προστεθεί εκ των υστέρων στο μοντάζ! Το κανάλι ειδησεογραφικό ανακάλεσε την είδηση την επόμενη μέρα, ύστερα από διάψευση εκ μέρους του Λευκού Οίκου. Μυστήρια πράγματα...



Πιστός φίλος του ανθρώπου
Αν έβλεπε το παρακάτω βίντεο η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα έβγαινε στους δρόμους. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο Air Force One o G. Bush συνεχάρη μία τοπική ομάδα σόφτμπολ του Τέξας, μαζί με τον σκύλο του Μπάρνεϋ. Τάσεις αυτοκτονίας; Φόβος; Ο Μπάρνεϋ κάνει μια βουτιά στο κενό και προσγειώνεται με το κεφάλι στο έδαφος. Κακόμοιρο σκυλί. Μερικές μέρες αργότερα το τεριέ πήρε την εκδίκησή του δαγκώνοντας έναν δημοσιογράφο.



Στοχεύσατε: Πύρ!
Όχι, το πιο αστείο βίντεο της λίστας δεν έχει να κάνει με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου. Όχι ακριβώς δηλαδή. Γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση ο Bush θα έπρεπε να εκτελέσει χρέη Νίο (Matrix) για να αποφύγει σε slow motion τις σφαίρες. Κάτι παρόμοιο έκανε και εδώ, μόνο που αντί για σφαίρες, ένας Ιρακινός δημοσιογράφος εκσφενδόνισε εναντίον του δύο παπούτσια. Το ένα το απέφυγε εντυπωσιακά, το δεύτερο πέρασε ξυστά από δίπλα του. Λέτε να είναι ο Εκλεκτός;

Το original video:


Και η... διασκευή:



Για το τέλος κρατήσαμε ένα ποτ-πουρί από τις "καλύτερες" στιγμές του Προέδρου, από τις λεκτικές του γκάφες μέχρι τις περίεργες χειρονομίες του, αυτός ο άνθρωπος θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστος. Απολαύστε τον!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v