Ζώδια 2009: Προβλέψεις για μια χρονιά με... βλέψεις

Είτε τα πιστεύουμε είτε όχι, όλοι μας έχουμε μία μικρή περιέργεια για το μελλοντολογικό και το ανεξήγητο. Mε έντονη δόση ειρωνείας, κρυφοκοιτάξαμε τα κιτάπια των αστρολόγων για το 2009 και "μαγειρέψαμε" τις προβλέψεις τους!
Ζώδια 2009: Προβλέψεις για μια χρονιά με... βλέψεις
Κοιτάξτε να δείτε. Εμείς σε ζώδια δεν πιστεύουμε –άσχετα που ξέρουμε τα πάντα για τους πάντες. Επειδή, όμως, νέος χρόνος μπαίνει και μία περιέργεια για το τι προβλέπουν οι πλανήτες -οι πλανήτες, όχι η αστρολογία!- την έχουμε, λέμε: Δεν ρίχνουμε μια ματιά στις ζωδιακές προβλέψεις για το 2009 έτσι στον χαβαλέ; Για εσάς, δηλαδή, περισσότερο, όχι ότι εμάς μας νοιάζει και πολύ!

Τι λένε, λοιπόν, οι αστρολόγοι γενικά για φέτος;
Ο Δίας, ο πλανήτης που σχετίζεται με την τύχη, την εύνοια αλλά και την σπατάλη και τις υπερβολές θεωρείται ο πιο γενναιόδωρος πλανήτης του αστρολογικού συστήματος. Αυτός, λοιπόν, θα παραμείνει στον Αιγόκερω μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2009 και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πιο ευνοϊκούς νόμους και διατάξεις για τους οικονομικά ισχυρούς αλλά και για τις υγιείς επιχειρήσεις (έτσι είναι παιδιά, τα λεφτά στα λεφτά!), ενώ θα βοηθήσει όλα τα ζώδια να αναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και να επεκταθούν επαγγελματικά, αρκεί να δουλέψουν σκληρά (προσοχή, όμως, γιατί η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη!). Είναι πλανήτης που δεν χαρίζεται και που προσφέρει απαιτώντας ανταλλάγματα (σαν το αφεντικό σας ένα πράγμα). Τα ζώδια, λένε οι ειδικοί, που θα ευνοηθούν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο είναι οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί, οι Αιγόκεροι και οι Ιχθείς, καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, ενώ αντίθετα, τα ζώδια που πρέπει να φανούν πιο προσεκτικά αυτήν την περίοδο είναι οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Ζυγοί.

Αναλυτικά το κάθε ζώδιο για το 2009:

Κριός: «Χαλαρώστε» λίγο…
Είστε καλοί. Είστε πολύ καλοί! Ξεκαβαλήστε, όμως, λίγο! Έχετε πήξει στη δουλειά -αλλά τα θέλετε και παθαίνετε γιατί είστε φιλοχρήματοι- και τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε. Επειδή, όμως, σας χαρακτηρίζει το «φάρδος» των οπισθίων σας, όλα καλά θα σας πάνε επαγγελματικά βρε! Οι αστρολόγοι λένε να το ρίξετε στη δημόσιες σχέσεις, γιατί εκεί πραγματικά «το έχετε», απλά κόψτε τις πολλές φανφάρες. Αν είστε καλοί, θα φανεί και από την δουλειά σας. Στα ερωτικά τώρα, ζόρικα τα πράγματα. Για χωρισμό σας βλέπουμε μέχρι το τέλος του έτους, εκτός αν καταφέρετε να το τυλίξετε το κοροϊδάκι!

Ταύρος: Υπομονή και δίαιτα!
Δεν χορτάσετε από δυσκολίες και εμπόδια μέσα στο 2008; Μην ανησυχείτε! Το 2009 κρύβει για εσάς ακόμα περισσότερα, με βασικότερο όλων τις οικονομικές δυσκολίες (έτσι, έτσι…). Οπότε έχετε μία καλή δικαιολογία για να κάνετε δίαιτα, που έτσι κι αλλιώς την χρειάζεστε και να έχετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Γύρω στο καλοκαιράκι προβλέπεται να φτιάξουν κάπως τα πράγματα (μετά από τόση λιτότητα λογικό είναι) οπότε προγραμματίστε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό για ολική ανανέωση. Στα ερωτικά, δεν αποκλείεται να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του γάμου μέσα στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά -παραδεχτείτε το- πιο πολύ για να εξασφαλιστείτε οικονομικά θα το κάνετε (τέτοιοι υλιστές που είστε) παρά συναισθηματικά.

Δίδυμοι: Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή! (κλασικά)
Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο, φέτος την ψάχνετε μεταφυσικά, κι αντί να κυνηγάτε υποψήφια one night stands σε μπαρ γεμάτα καπνούς και αλκοόλ, βρίσκεστε συνέχεια με τη μύτη χωμένη σε βιβλία θρησκείας, μεταφυσικής και αστρολογίας. Κι εκεί που την έχετε δει κάτι μεταξύ μοναχού και φιλοσόφου, το σύμπαν συνωμοτεί και πόρτες ανοίγουν μόνες τους, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι. Επαγγελματικές ευκαιρίες εμφανίζονται από το πουθενά, λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα, μακρινά ταξίδια προκύπτουν στα καλά καθούμενα. Μετά από όλα αυτά, ξεπερνάτε και όλα τα απωθημένα και τα κόμπλεξ με τα οποία σας φόρτωσε η προηγούμενη χρονιά και τη βλέπετε μεγαλόψυχοι, οπότε συγχωρείτε τους πάντες. Το φθινόπωρο, λέει, μάλιστα, αποφασίζετε ότι βαρεθήκατε τις επιπόλαιες σχέσεις και νοικοκυρεύεστε. Το αποκλείουμε.

Καρκίνος: Φέτος... θα λιώσετε!
Παραδεχτείτε το δε σας νοιάζει πραγματικά τι θα γίνει το 2009. Αφού έτσι κι΄αλλιώς θα γκρινιάζετε, λίγη διαφορά έχει για εσάς. Θα έχετε αφορμές; Και βέβαια βρε κουτά! Διάθεση να υπάρχει… Λοιπόν, στο νέο έτος θα αφήσετε κατά μέρος και το μελό και τη συναισθηματική φόρτιση στην οποία χρειάζεται να εμβαπτίζετε τα πάντα και θα πιάσετε δουλειά. Μην απογοητεύεστε όμως. Και στο χώρο εργασίας υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει την ανάγκη σας… που μπορεί να είναι λυπημένος… που ψάχνει τον πραγματικό έρωτα… Τα άστρα το λένε ξεκάθαρα: φέτος θα γίνεστε χαλί να σας πατήσουν, θα βοηθάτε όποιον το ζητήσει, ακόμα και αυτούς που δεν θα το πολυέχουν ανάγκη. Δεν θα είναι όμως όλη η ενέργεια στραμμένη στον αλτρουισμό, γιατί φέτος μετά από χρόνια φαίνεται να αποφασίζετε να βγάλετε λεφτά. Έτσι, αν δεν γίνετε επιτυχημένοι συγγραφείς ρομαντικών μυθιστορημάτων (θα θέλατε, ε; ) πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε. Α, και να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας. Πρέπει μάλλον επίσης να εγκαταλείψετε το στυλάκι «είμαι party animal και καμαρώνω», καθώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις θα σας εμποδίσουν να πεταχτείτε ως το Άμστερνταμ για το ετήσιο gay parade. Αυτό ειδικά μετά το τέλος Οκτωβρίου, που κάτι κάνει αυτός ο άτιμος ο Κρόνος (ανάθεμά με αν τα κατάλαβα ποτέ αυτά).

Λέων: Σταματήστε την γκρίνια
Στις αρχές του 2009, θέλοντας και μη, το άκρως προγραμματιστικό σας μυαλό θα κάνει μία ανασκόπηση στη μιζέρια που σας δέρνει και θα αποφασίσει να αλλάξει τακτική. Έτσι, η χρονιά για τους Λέοντες προβλέπεται ακμαιότατη τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι δε ανύπαντροι δεν αποκλείεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας τους πρώτους μήνες του 2009, αλλά μην αρχίσετε πάλι την γκρίνια για το πόσο θα σας κοστίσει ο γάμος. Τσιγκούνηδες! Μια χαρά πάντως προβλέπεται όλη η χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες και επιτυχίες. Άντε χαμογελάστε και λίγο (τς, τς, τς…)

Παρθένος: Χειραφετήστε τον καταπιεσμένο σας εγκέφαλο!
Το 2009 υπόσχεται ότι θα ξεκινήσετε μια νέα ζωή απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις του παρελθόντος. Αλλά τι ξέρουν τα άστρα για το κινητό μαυσωλείο των περασμένων που φυλάτε κρυφά στο υπόγειό σας; Τι ξέρουν για το πορτοφόλι σας που δεν κλείνει από τα ενθύμια της βρεφικής σας ηλικίας και από τις εκατομμύρια κάρτες που κρατάτε «μήπως και χρειαστούν»; Δυναμισμό και ενεργητικότητα υπόσχεται το 2009 -τουλάχιστον στην αρχή και με δεδομένο ότι όλα πάνω στο γραφείο σας παραμένουν τακτοποιημένα. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε την ισχυρογνωμοσύνη -τι λένε οι βλάκες;- και να προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο (τι να τον κάνετε; Αφού ούτως ή άλλως είστε ψυχαναγκαστικοί). Η σεξουαλικότητα σας αναμένεται αρκετά έντονη εκεί γύρω στην άνοιξη, αφού προβλέπεται να γνωρίσετε συντρόφους που διαθέτουν τα πιστοποιητικά αποστείρωσης και υγιεινής που απαιτείτε. Η τάση σας προς το χλαπάκιασμα (βλέπε δηλώσεις του στυλ «μου αρέσει το καλό φαγητό»…) θα ενταθεί και αναμένεται να σας επιβραβεύσει με περιττά κιλά.

Ζυγός: Γέρε Κρόνε φύγε τώρα (θα λέτε εσείς, αλλά πού...)
Μέχρι το φθινόπωρο είστε απασχολημένοι στην προσπάθεια να πείσετε τους πάντες ότι είστε υπέροχοι και περνάτε φανταστικά, αλλά το αλλοπρόσαλλο του χαρακτήρα σας και οι κλασικές μεταπτώσεις στη διάθεσή σας δε σας αφήνει να το πιστέψετε κι εσείς. Την πληρώνουν ως συνήθως άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος, που ανέχονται για μία ακόμα χρονιά τη γκρίνια σας. Ευτυχώς, οι επαγγελματικές επιτυχίες είναι εξασφαλισμένες, οπότε οι φίλοι σας ξεφορτώνονται και αναπνέουν ελεύθερα τουλάχιστον για ένα οκτάωρο κάθε μέρα. Από τις 29 Οκτωβρίου και μετά ο Κρόνος σας χτυπά πεισματικά την πόρτα κι όσο κι αν κάνετε πως δεν ακούτε, εκείνος είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πάντα και να σας απαλλάξει από ό,τι έχει κάνει τον κύκλο του. Η ανύπαρκτη υπομονή σας δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά, οι δυσκολίες ξινίζουν τα όμορφα κατά τα άλλα μουτράκια σας ακόμα περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά το παρήγορο είναι ότι, σύμφωνα με τους αστρολόγους, όλα αυτά που θα περάσετε θα σας κάνουν, τελικά, καλύτερο άνθρωπο. Αμφιβάλλουμε.

Σκορπιός: Κάγκελα, καγκελά, καγκελά παντού!
Ποιος ακριβώς σας υπονομεύει αυτή την εποχή; Μην ξεκουραστείτε αν δεν το ανακαλύψετε. Είναι σίγουρο πως το σύμπαν συνομωτεί εναντίον σας και δεν λάβετε υπόψη σας ΟΛΑ τα ενδεχόμενα, άσπρη μέρα δεν θα δείτε. Έτσι κάπως δε νιώθετε; Για το 2009 να σταματήσετε να σκέφτεστε το τι μπορεί να συμβεί και να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα μπορούσατε να το προκαλέσετε. Και, ναι, ίσως θα πρέπει για φέτος να απαρνηθείτε τον τίτλο αυτού-που-δεν-κάνει-κανένα-λάθος, αφού όπως θα έχετε καταλάβει (λέμε τώρα…) αυτός είναι ο συντομότερος δρόμος είτε για να μην κάνετε τίποτα, είτε για να κάνετε πατάτες. Αν θέλετε σώνει και καλά να απογοητευτείτε περιμένετε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τότε, κάπου μπαίνει ο Κρόνος και εν πάση περιπτώσει σας στερεί τη δυνατότητα για οποιαδήποτε αντίδραση στις αντιξοότητες. Επαγγελματικά, θα πάψετε να είστε δούλοι, αν εργαστείτε λίγο παραπάνω. Ακούγεται οξύμωρο, ε; Αυτοί είστε όμως- δε σας φταίνε τα άστρα.

Τοξότης: Εσείς δεν αλλάζετε με τίποτα όμως!
Καλά νέα: και φέτος θα συνεχίσετε να εκνευρίζετε μέχρι θανάτου τα υπόλοιπα ζώδια, καθότι ο κυβερνήτης σας Δίας, γνωστός και ως πλανήτης της τύχης, από το ζώδιο του Υδροχόου προσθέτει το στοιχείο της διαίσθησης στην ξεροκεφαλιά σας, επιβεβαιώνοντας την παγιωμένη αντίληψή σας ότι ξέρετε τα πάντα και βοηθώντας σας να βρίσκετε λύσεις και απαντήσεις σε όλα τα κουλά που θα προκύπτουν –τα οποία θα είναι πολλά. Επαγγελματικά, οι προσπάθειες μιας ζωής που διαλαλείτε όπου σταθείτε ότι έχετε κάνει –έχοντας πάντα βαθύτατη επίγνωση ότι λέτε ψέματα– παραδόξως αναγνωρίζονται και ανταμείβονται. Τα ερωτικά είναι φέτος πολλά υποσχόμενα, καθώς υποτίθεται ότι θα γνωρίσετε ένα σοβαρό άτομο το οποίο θα επιθυμεί σφόδρα –πάλι παραδόξως– να σας παντρευτεί. Θα ερωτευτείτε και θα περνάτε καλά, μέχρι να βαρεθείτε –πάλι– και να παρατήσετε το σοβαρό άτομο για το πρώτο ρεμάλι που θα βρεθεί στο δρόμο σας.

Αιγόκερως: Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει ψυχραιμία! 
Η εύνοια του Δία δε θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Αφού έκανε ό,τι μπορούσε για εσάς την προηγούμενη χρονιά, είδε ότι δεν τον πολυβοηθάτε και, πέντε μέρες αφού το 2009 θα έχει κάνει τη θριαμβευτική είσοδό του, σας εγκαταλείπει για να εγκατασταθεί στο ομολογουμένως διασκεδαστικότερο ζώδιο του Υδροχόου. Από εκεί, επηρεάζει θετικά τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας, που είναι ούτως ή άλλως και τα μόνα που σας ενδιαφέρουν. Όλα τα άλλα πρέπει να τα κάνετε μόνοι σας, οπότε μάλλον δε θα αλλάξουν και πολλά: άτομα από το παρελθόν εμφανίζονται περί τα μέσα της χρονιάς, οικογενειακά προβλήματα προκύπτουν μετά το πέρασμα του Κρόνου στο Ζυγό τον Οκτώβριο, νέες γνωριμίες που αρχικά έμοιαζαν πολλά υποσχόμενες σας απογοητεύουν τελικά. Εσείς τα αγνοείτε όλα, και συνεχίζετε τη Dolce Vita σας, οπότε όλα καλά.

Υδροχόος: Στον ψυχολόγο άμεσα!
Σας έχει πιάσει ένα άγχος, ένα στρες, ένα κάτι που δεν φαίνεται να σας αφήνει εύκολα. Ευτυχώς που έρχεται αυτός ο ρημαδοΔίας στις αρχές του 2009 στο ζώδιό σας και μπορεί κάπως να στρώσουν τα πράγματα. Και δουλίτσα καλή θα βρείτε σιγά-σιγά και στα ερωτικά σας θα βελτιωθείτε. Προσέξτε εκεί γύρω στο Μάρτη τα οικονομικά σας, γιατί σας διακρίνει και μία σπατάλη, ενώ από τον Οκτώβριο και μετά που ο Κρόνος θα εισέλθει στον Ζυγό κοιτάξτε να βρείτε κανέναν καλό ψυχολόγο, γιατί θα σας βαρέσουν τα φιλοσοφικο-πνευματικά στο κεφάλι πάλι και ζήτω που καήκαμε! Καλά παιδάκια είστε, μωρέ… αλλά λίγο βαρεμένα!

Ιχθείς: Δουλειά και κλάψα. Κλάψα και δουλειά
Πού θα κάνουν πρωτοχρονιά οι νευρώσεις σας; Α, θα τις έχετε μαζί σας… ωραία, ωραία. Ισως η κορυφαία σας νεύρωση είναι ότι έχετε συνηθίσει να ΜΗΝ περνάτε καλά με τις υπόλοιπες. Λοιπόν, το 2009 δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι με την περίπτωσή σας. Η εκδηλωμένη στο 2008 τάση σας για υπερκόπωση θα συνεχιστεί και από το Φεβρουάριο της νέας χρονιάς επιτρέποντάς σας να λυπάστε τον εαυτό σας για μία ακόμη φορά. Είναι πιθανόν μέσα στη χρονιά που ξεκινά να αρχίσουν οι οικονομικές δυσκολίες. Οπότε, τη δουλίτσα σας και μάτια σας. Κάπου εκεί στο Μάρτιο είναι πιθανό να κάνετε μια μεγάλη επαγγελματική κοτσάνα- η σκληρή δουλειά που θα ρίξετε την άνοιξη θα βγάλει τα σπασμένα. Ερωτικά τζίφος. Με δυο λόγια, ούτε το 2009 θα βρείτε κάποιον που να μπορεί να σκηνοθετήσει καλύτερα τη μιζέρια σας από εσάς του ίδιους. Είδατε; Αξεπέραστοι.

Από την συντακτική ομάδα του In2life, Καλή Χρονιά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v