Ημερολόγιο 2009: (Ξανα)μετρήσαμε τις αργίες!

Τις φέραμε από'δω, τις φέραμε από'κει, παραπάνω δε μπορέσαμε να τις βγάλουμε. Μετρήσαμε τις αργίες του 2009 και έχουν ήδη πάρει αέρα τα μυαλά και τα "ποντίκια" μας! Κλικάρουμε Shut Down και φεύγουμε για να αποχαιρετίσουμε το 2008, κάνοντας όνειρα για την χρονιά που έρχεται.
Ημερολόγιο 2009: (Ξανα)μετρήσαμε τις αργίες!
Όταν πέρσι τέτοιες μέρες ετοιμάζαμε το αντίστοιχο άρθρο (Ημερολόγιο 2008), αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν ένα έτος με τόσες αργίες να πέφτουν καθημερινές να θεωρείται δίσεκτο. Τόσο πολύ μάλιστα «κολλήσαμε» με την έννοια του δίσεκτου που το ψάξαμε λίγο παραπάνω καταλήγοντας πως δίσεκτο σημαίνει μία μέρα παραπάνω στον χρόνο και πως όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις για αυτά τα έτη είναι τελικά μία παρανόηση.

Μήπως, όμως, κάναμε λάθος; Η χρονιά που τελειώνει σε μία περίπου εβδομάδα από σήμερα, κάθε άλλο παρά καλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ήταν οπωσδήποτε μία χρονιά αλλαγών (εκλέχθηκε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ), μία χρονιά οικονομικών δυσχερειών (με τραπεζικούς κολοσσούς να καταρρέουν και επιχειρήσεις να κηρύττουν πτώχευση), μία χρονιά απογοητεύσεων (με την ελληνική αποστολή στους περιπετειώδεις Ολυμπιακούς της Κίνας να μετρά 4 συνολικά μετάλλια -εκ των οποίων κανένα χρυσό- και πολλά κρούσματα ντόπινγκ), μία χρονιά περισσότερων περιβαλλοντικών καταστροφών (ποιος ξεχνά τις φοβερές πυρκαγιές στην Β. Ελλάδα;) και μία χρονιά, σε εθνικό τουλάχιστον επίπεδο, κοινωνικοπολιτικών αναταραχών που σφραγίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο: την δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με πέρσι, που υποδεχόμασταν το 2008 με την καλύτερη διάθεση, βγάζοντας γλώσσα στο ημερολογιακό του δίσεκτο και αναμένοντας όλο χαρά τις βολικότατες αργίες του, φέτος το αποχαιρετούμε μουδιασμένα, ξεφυσώντας ίσως με κάποια ανακούφιση που επιτέλους αυτή η δύσκολη χρονιά τελείωσε. Όσο για αυτήν που ξεκινά; Προσπαθούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Να χαμηλώσουμε την ένταση όλων αυτών που προβλέπουν τα χειρότερα και να ονειρευτούμε τα καλύτερα. Να υποσχεθούμε ότι φέτος θα είμαστε ακόμα πιο δημιουργικοί, πιο διασκεδαστικοί, πιο χρήσιμοι, ακόμα πιο κοντά σας. Και κυρίως, να σας προετοιμάσουμε για τις πολυαναμενόμενες αργίες του 2009. Γιατί όσο κι αν κάποιοι φοβούνται για το αντίθετο, τα καλύτερα έρχονται. Και εμείς παραμένουμε... in2life για να τα ζήσουμε μαζί σας!

Ιανουάριος

Καλή χρονιά σε όλους! Και γιατί να μην είναι άλλωστε, όταν η πρώτη μέρα του νέου χρόνου μας βρίσκει μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ένα γλυκό χαμόγελο από το hangover της προηγούμενης που θα μας ακολουθήσει και στις 2 του μήνα, είτε έχουμε πάρει άδεια ή όχι. Ενώ έχουμε άλλον έναν λόγο να χαιρόμαστε, αφού μία ακόμα αργία ακολουθεί στις 6 του μήνα, των Φώτων, χαλαρώνοντας λίγο το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας του χρόνου. Κάπου εκεί ολοκληρώνονται επίσημα οι γιορτές, αλλά ξεκινά το smart shopping με την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15, οι οποίες αναμένονται να είναι καλύτερες από κάθε άλλη φορά. Θα φροντίσουμε, άλλωστε, εμείς γι’αυτό με τις προτάσεις μας για αυτά που αξίζει ή δεν αξίζει να αγοράσετε.

Στα τέλη του μήνα, ας μην ξεχνάμε την 30η Ιανουαρίου, αργία των Τριών Ιεραρχών, που φέτος «πέφτει» Παρασκευή δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τριήμερο για καθηγητές και μαθητές. Οι υπόλοιποι από εμάς, ανασκουμπωνόμαστε και αναλαμβάνουμε εργασία.

Φεβρουάριος

Μπορεί ο μήνας να επιστρέφει στις «λειψές» 28 του μέρες, αλλά είναι πιο «γεμάτος» από κάθε άλλον! Με τα τζάμια στο γραφείο να θολώνουν από την παγωνιά έξω, και τους καφέδες μας να ζεσταίνουν ανακουφιστικά τις παλάμες μας, έχουμε 20 ολόκληρες μέρες να προετοιμάσουμε για εσάς ιδέες για τις βραδινές σας εξόδους, κοντινούς προορισμούς για super χειμερινά σαββατοκύριακα, ρομαντικά δώρα για την Γιορτή των Ερωτευμένων (που φέτος πέφτει Σάββατο) και μοναδικούς διαγωνισμούς-εκπλήξεις που δεν πρέπει να χάσετε. Ενώ προς τα τέλη του μήνα, μία ανάσα πριν το Καρναβάλι, μας περιμένει μία απολαυστική Τσικνοπέμπτη, στις 19, αλλά και ένα πλούσιο αφιέρωμα για ταξίδια τριημέρου και ιδέες για αποκριάτικες στολές και πάρτι!

Μάρτιος

Ένας μήνας που ουσιαστικά ξεκινά στις 3, μετά από ένα εξαιρετικό τριήμερο χάρη στην Καθαρά Δευτέρα στις 2, και με μία ακόμα αργία για να περιμένουμε, στις 25 που φέτος πέφτει Τετάρτη. Εντάξει, ίσως να μην βολεύει για ένα ακόμα τριημεράκι, αλλά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συγκεντρώσουμε ιδέες για μονοήμερες εκδρομές, αλλά και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που μπορούμε να φάμε εκείνη την ημέρα. Και με την Άνοιξη να περιμένει υπομονετικά στην γωνία, θα σας παρουσιάσουμε την ανοιξιάτικη collection των σχεδιαστών, έτσι για να πάρετε μία ιδέα του τι θα φορέσουμε φέτος το καλοκαίρι!

Απρίλιος

Πλησιάζουμε στην κορυφή του παγόβουνου. Η «ανηφόρα» των πρώτων ημερών του νέου χρόνου, που όπως πάντα απαιτεί σκληρή δουλειά, φτάνει στο τέλος της. Η παγωνιά του χειμώνα υποχωρεί και στην καρδιά του μήνα μας υποδέχεται το Πάσχα. 17 «πέφτει» φέτος η Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι τις 20, Δευτέρα του Πάσχα, εμείς θα σας (κοσμο)γυρίζουμε στα νησιά και στο εξωτερικό. Θα σας έχουμε, βέβαια, προετοιμάσει από τις αρχές του μήνα για τα οικονομικότερα πακέτα στους καλύτερους προορισμούς, θα σας έχουμε δώσει ιδέες για πασχαλιάτικα δώρα και λαμπάδες και θα σας υπενθυμίζουμε τις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που εκείνες τις μέρες θα τελειώνουν και που δεν θα πρέπει να χάσετε. Και πριν καλά-καλά τελειώσει ο μήνας, θα σας έχουμε προετοιμάσει και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς…

Μάιος

…η οποία φέτος, μετουσιώνοντας το πραγματικό «εργατικό» της νόημα, πέφτει Παρασκευή! Άλλωστε, έχει πλέον μυρίσει Άνοιξη και οι μαγιάτικες μέρες πάντα μας δημιουργούν ένα ρομαντικό αίσθημα αποχαιρετισμού για τον χειμώνα που έφυγε και προσμονής για τις θερμότερες μέρες του καλοκαιριού που πλησιάζει. Έτσι, δε μπορούμε παρά να αρχίσουμε τις προετοιμασίες, να ξεκινήσουμε εγκαίρως εντατικές δίαιτες και ασκήσεις για ένα τέλειο κορμί στην παραλία, να ανακαινίσουμε το σπίτι μας με ολόφρεσκες ανοιξιάτικες διακοσμητικές προτάσεις, αλλά και την γκαρνταρόμπα μας, με πέδιλα και ανοιξιάτικες τσάντες. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε -βγάζοντας εγκαίρως εισιτήρια- για τις πρώτες μεγάλες συναυλίες της σεζόν: 12 Μαΐου οι Depeche Mode στο Terra Vibe και στις 28 οι AC/DC στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Ιούνιος

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς στις 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, που φυσικά «πέφτει» Δευτέρα, αργούμε. Μαζί με εμάς και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Θα έχουμε, λοιπόν, ετοιμάσει τις προτάσεις μας για ένα ακόμα, καλοκαιρινό πλέον τριήμερο, για τους προνομιούχους, ενώ για τους μη δεν θα υπολειπόμαστε των πρώτων ιδεών και προτάσεων για τις θερινές διακοπές, που δεν απέχουν πια τόσο πολύ. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι στις 7 Ιουνίου, προηγούνται οι Ευρωεκλογές που φέτος θα συζητηθούν πολύ, επηρεάζοντας ίσως και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Ιούλιος

Αν εξαιρέσουμε μαθητές και καθηγητές που έχουν ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, για τους υπόλοιπους από εμάς ο Ιούλιος δεν επιφυλάσσει την παραμικρή αργία. Συγκεντρώνουμε λοιπόν ό,τι υπόλοιπο άδειας μας έχει μείνει από το 2008, προσθέτουμε και τις μέρες άδειας που δικαιούμαστε μέχρι στιγμής και… σαλπάρουμε για τα νησιά! Φέτος υποσχόμαστε να σας ταξιδέψουμε σε καινούργια μέρη, αφού πρώτα τα επισκεφθούμε και εμείς για να έχουμε όπως πάντα πλήρη εικόνα, θα απλώσουμε λοιπόν τους χάρτες, θα φτιάξουμε μαζί την βαλίτσα των διακοπών μας και θα αγοράσουμε καινούργια μαγιό και καλλυντικά. Όσοι πάλι μείνουν στην Αθήνα, με τα θερινά φεστιβάλ και τις συναυλίες να παίρνουν τα σκήπτρα (βλέπε Φεστιβάλ Αθηνών και Rockwave) δεν θα περάσουν καθόλου άσχημα!

Αύγουστος

Στο ίδιο μοτίβο με τον Ιούλιο συνεχίζει και ο Αύγουστος, αφού 15 του μήνα, που είθισται να είναι αργία, φέτος «πέφτει» Σάββατο. Ας είναι, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από εμάς σε άδεια θα είμαστε, οπότε τι διαφορά θα έχει; Κι αν ακόμα δεν είμαστε σε άδεια, γιατί θα την έχουμε εξαντλήσει, βάζουμε μία ωραία φωτογραφία ως Wallpaper στην οθόνη του υπολογιστή μας και αρκούμαστε σε κοντινές αποδράσεις, τόσο στις καλύτερες πισίνες της πόλης, που θα φροντίσουμε να βρούμε για εσάς, όσο και στα κοντινά νησάκια που όλο και κάποιο κατάλυμα θα έχουν ελεύθερο για ένα σ/κ (μην ανησυχείτε, εμείς θα ψάξουμε και γι’αυτό!).

Σεπτέμβριος

Και κάπως έτσι αποχαιρετούμε ένα υπέροχο καλοκαίρι που μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα, αλλά εμείς κάπως έτσι θέλουμε να το προσμένουμε. Ο Σεπτέμβρης, άλλος ένας μήνας χωρίς αργία, θα μας βρει να διασκεδάζουμε με κάποιες τελευταίες μέρες διακοπών στα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί αυτήν την εποχή –και κατά πάσα πιθανότητα στο εξωτερικό. Θα μας βρει να απολαμβάνουμε το μαυρισμένο μας δέρμα κάτω από τα πρώτα φθινοπωρινά ρούχα και αξεσουάρ, να οργανώνουμε χαλαρά το πρόγραμμα του χειμώνα και να προετοιμάζουμε τα παιδιά για τα σχολεία και τα μεγάλα παιδιά για τα καινούργια σεμινάρια που θα αποτελέσουν τα νέα μας χόμπι!

Οκτώβριος

Και εκεί που θα έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε από το φορτωμένο πρόγραμμα του φθινοπώρου, και αφού ενημερωθούμε για τα νέα μουσικά προγράμματα, τις θεατρικές παραστάσεις και τις πίστες του χειμώνα, θα ξημερώσει μία ωραία 28η και ημέρα Τετάρτη, την οποία μπορούμε να συνδυάσουμε δύο ημέρες πριν ή δύο ημέρες μετά άδειας και να οργανώσουμε από νωρίς ένα ωραιότατο 5ήμερο ταξίδι στο εξωτερικό, ο καιρός άλλωστε προσφέρεται ιδανικά για βορειοδυτική Ευρώπη και όχι μόνο. Να είστε σίγουροι πως στα ταξίδι μας αυτό θα σας πάρουμε μαζί, θα σας γεμίσουμε ιδέες και πληροφορίες για τα μέρη που θα επισκεφτούμε.

Νοέμβριος

Αρκετά, όμως, με τις διακοπές! Ο Νοέμβριος είναι πάντα ένας γεμάτος μήνας σκληρής δουλειάς –με εξαίρεση μόνο την 17η, ημέρα Τρίτη φέτος που αποτελεί αργία για μαθητές και καθηγητές. Είναι ο μήνας που πραγματικά φορτσάρουμε για να φέρουμε εις πέρας όλα τα project που πρέπει να κλείσουν για την χρονιά που φεύγει. Είναι, όμως, και ο μήνας που θα ανανεώσουμε τόσο το σπίτι μας όσο και την εμφάνισή μας. Που θα ανατρέξουμε όλα τα -ηλεκτρονικά και μη- καταστήματα για να αγοράσουμε τα πιο value-for-money χειμερινά προϊόντα, που θα κλείσουμε όλα τα παρασκευοσάββατά μας με τις νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν και με μουσικά προγράμματα που όλη την χρονιά περιμένουμε να ξεκινήσουν. Ενώ, προς τα τέλη του θα έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα…

Δεκέμβριος

Και να που ένας ακόμα χρόνος φτάνει στο τέλος του. Μπαίνουμε σε έναν μήνα που γιορτάζει από τις πρώτες κιόλας μέρες του, με όλες αυτές τις ονομαστικές γιορτές που τον χαρακτηρίζουν (η Βαρβάρα στις 4, ο Νικόλας στις 6, η Άννα στις 9 κ.ο.κ), αλλά και που «κλείνει» ακόμα πιο εορταστικά, με τα Χριστούγεννα να «πέφτουν» φέτος Παρασκευή (και δυστυχώς την επομένη να «πέφτει» Σάββατο). Ο Δεκέμβριος μας βρίσκει, κατά έναν μαγικό τρόπο, πάντα χαμογελαστούς. Κάνουμε σχέδια για ταξίδια, αγοράζουμε δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ψάχνουμε ρούχα για τα Ρεβεγιόν, ολοκληρώνουμε διαγωνισμούς και χαρίζουμε, όπως φέτος, υπέροχα δώρα. Προετοιμάζουμε το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς του 2010, η οποία θα «πέσει» ημέρα Παρασκευή αφήνοντάς μας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να προετοιμαστούμε για τον καινούργιο χρόνο…

Μα τι λέμε; Φτάσαμε ήδη στο 2010; Όχι, όχι, παιδιά… rewind! Καλή η οργάνωση και ο προγραμματισμός, αλλά ακόμα καλύτερο το σήμερα! Σήμερα που το γραφείο έχει γεμίσει ψίχουλα από μελομακάρονα και ευχετήριες κάρτες, που από τα καινούργια ηχεία της Ηρώς ακούμε χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, που ο Νικόλας ανυπομονεί να φύγει για το ταξιδάκι του και εγώ περιμένω να με καλέσουν για να παραλάβω το φόρεμα που θα φορέσω αύριο το βράδυ. Και με ένα τόσο χαμογελαστό σήμερα δε μπορεί παρά να ακολουθήσει ένα ακόμα καλύτερο αύριο, με πολλά πολλά γέλια, που -να το μαρτυρήσουμε;- φέτος στο In2life θα είναι παιδικά!

Ευχές σε όλους για Καλή Χρονιά, γεμάτη Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία!
 
Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v