Διασημότητες σε κρίση... επαγγέλματος!

Οι διασημότητες δεν είναι σαν και εμάς που αρκούμαστε με μία ασχολία. Πάντα ζητούν το κάτι παραπάνω, μια δεύτερη καριέρα που θα τους απογειώσει. Μερικοί τα καταφέρνουν, άλλοι αποτυγχάνουν. Παταγωδώς.
Διασημότητες σε κρίση... επαγγέλματος!
Το να θες να κάνεις νέα ανοίγματα δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν γίνεται μια ζωή να μένεις στάσιμος άλλωστε. Πάνω απ’όλα όμως οφείλεις να γνωρίζεις τις δυνατότητές σου για να μην εκτεθείς. Κανόνας σημαντικός που οι παρακάτω διασημότητες φαίνεται να αγνόησαν επιδεικτικά και μας έκαναν να αναρωτηθούμε: «Μα καλά, τι σκέφτονταν;»

Mariah Carey
Επάγγελμα: Τραγουδίστρια
Wannabe επάγγελμα: Ηθοποιός
Η πληθωρική ντίβα Mariah Carey είναι ανάμεσα στις πιο διάσημες φωνές της δεκαετίας του 90. Τα άλμπουμ της πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης με 17 τραγούδια να «χτυπάνε» την πρώτη θέση στα αμερικάνικα charts. Δυστυχώς, η τεράστια αυτή επιτυχία της την έκανε να νομίσει ότι θα τα πήγαινε εξίσου καλά και στον χώρο του κινηματογράφου. Ούπς! Μέγα λάθος. Η παταγώδης αποτυχία του Glitter(2001)-ενός ανεκδιήγητου μιούζικαλ με την ίδια να ερμηνεύει ουσιαστικά τον εαυτό της- μάλλον την έκανε να το ξανασκεφτεί. Η ταινία έκανε μόλις 3.8 εκατομμ. δολάρια στο αμερικάνικο Box Office και συνάντησε τις χειρότερες κριτικές. Χαρακτηριστικά, ένας δημοσιογράφος του The Village Voice έγραψε ότι «όταν προσπαθεί να βγάλει κάποιο συναίσθημα, οποιοδήποτε, κάνει σαν να έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της». Άουτς!


Jennifer Love Hewitt
Επάγγελμα: Ηθοποιός
Wannabe επάγγελμα: τραγουδίστρια
Εδώ έχουμε το αντίστροφο παράδειγμα. Γνωστή από τις νεανικές ταινίες Party of Five, και Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι, η Jennifer Love Hewitt είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πρωταγωνίστριες νεανικών (χαζό)ταινιών. Προφανώς όμως δεν της έφτανε αυτό, οπότε αποφάσισε να γίνει και τραγουδίστρια. Το 1992 ηχογράφησε το πρώτο της solo άλμπουμ Love Songs, το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Όπως δήλωσε η ίδια «αγαπάνε την pop,όσο πιο pop είσαι τόσο το καλύτερο γι’αυτούς». Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ακόμα 4(!) άλμπουμ, ανάμεσά τους και ένα Best Of, γεγονός περίεργο μιας και δεν είχε κάποια επιτυχία. Μέχρι σήμερα η Hewitt παραμένει πολύ δημοφιλής στην Ιαπωνία. Όπως το χαρακίρι ένα πράγμα..



Shaquille O’Neal
Επάγγελμα: Αστέρας του NBA
Wannabe επάγγελμα: ράπερ, ηθοποιός
Όσοι πιστεύετε ότι το μόνο ελάττωμα του θηριώδους παίχτη είναι η αστοχία του στις ελεύθερες βολές, τότε ξανασκεφτείτε το. Ίσως θα έπρεπε να ακούσετε μία από τις 6 δισκογραφικές του δουλειές σαν ράπερ, ή να δείτε το Kazaam και το Steel για να αναθεωρήσετε. Οι στοίχοι των άλμπουμ του δεν περιγράφονται (I've got mad props so why would you exploit, punch you in your face like that kid from Detroit,really yo you'd better ask MC Hammer 'bout this bad mama jama), ενώ οι ερμηνευτικές του ικανότητες είναι κάτω του μετρίου. Το 1995 και το 1998 προτάθηκε για το βραβείο χειρότερης ερμηνείας στα Razzie Awards, κάτι είναι και αυτό... Είναι απορίας άξιο πάντως, τί τον ώθησε να ασχοληθεί με την μουσική και τον κινηματογράφο.. Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.



Steven Seagal
Επάγγελμα: ηθοποιός
Wannabe επάγγελμα: προώθηση energy drink
Ήταν ο ορισμός του macho man την περίοδο 1988 -1995. Με πολυάριθμες ταινίες στο ενεργητικό του, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Αμερική, ο Steven Seagal είχε συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία. Σκληρός αστυνομικός, δεν δίσταζε ποτέ να πάρει τον νόμο στα χέρια του με κάθε τίμημα. Και ναι αρκετοί τότε τον είχαν θεωρήσει ως Sex Symbol! Το 2005 όμως ήταν καθοριστική χρονιά για τον τσαμπουκά άντρα με το κοτσιδάκι. Εκείνο τον χρόνο αποφάσισε να επικεντρωθεί στην προώθηση μιας σειράς από energy drinks με την φαιδρή ονομασία Steven Seagal’s Lightning Bolt (Ο «κεραυνός» του Steven Seagal ελληνιστί). Το ρόφημα αυτό διαφημίστηκε ως «το πρώτο 100% φυσικό ενεργειακό ποτό», σε αντίθεση με τις πρόσφατες ταινίες του Seagal που ήταν 100% απαράδεκτες. Ο ίδιος πιθανώς ακόμα να αναρωτιέται για ποιόν λόγο έγιναν όλα αυτά. Αν σας ενδιαφέρει πάντως το ρόφημα περιέχει Tibetan Goji berry, Asian Cordyceps, Guarana, Policosanols, ουσίες που μάλλον ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να προφέρει. Α, και δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Κρίμα.

Madonna
Επάγγελμα: τραγουδίστρια
Wannabe επάγγελμα: ηθοποιός
Τελικά οι τραγουδίστριες φαίνεται να μην το βάζουν κάτω. Θέλουν πάση θυσία να γίνουν ηθοποιοί. Ποιος δεν ξέρει την Μαντόνα: εξαιρετική show woman, εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, εμπορική συνθέτης,τραγική ηθοποιός. Τα παραδείγματα λίγα αλλά στιβαρά: Shanghai Surprise (1986), Who’s That Girl? (1987), Body of Evidence (1993) και το πραγματικά «ανεπανάληπτο» Swept Away (2002). Η ίδια έχει πει «αν παρακολουθήσετε οτιδήποτε έχω κάνει μέχρι τώρα ή θα τρομοκρατηθείτε, ή θα προσβληθείτε, ή θα βαρεθείτε». Προσωπικά, όσον αφορά τις υποκριτικές τις ικανότητες, διαλέγω όλα τα παραπάνω.



Michael Jordan

Επάγγελμα: αστέρας του NBA
Δεύτερο επάγγελμα: παίχτης του Baseball
Είναι θρύλος. Ό,τι και να πούμε για τον μάγο του μπάσκετ θα είναι λίγο. Προσπερνώντας το αποτυχημένο πέρασμά του από την μεγάλη οθόνη (Space Jam), δεν γίνεται να μην σταθούμε στην καριέρα(;) του ως παίχτης του baseball. Παρά το αστείρευτο ταλέντο του και τις μοναδικές φυσικές του ικανότητες, δεν κατάφερε να διακριθεί στο συγκεκριμένο άθλημα. Η απόδοσή του δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, ενώ τα αρκετά λάθη που έκανε του χάρισαν το παρατσούκλι«Err Jordan» (το Err από το Error). Όπως και να έχει εμείςθα προτιμήσουμε να τον θυμόμαστε για τα αεροπλανικά του καρφώματα και όχι για τις επιδόσεις του με το ρόπαλο.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v