Xασισοφυτεία βρέθηκε σε μοναστήρι της Κρήτης - Κομποσκοίνια πάνω στα δενδρύλλια

Στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε χασισοφυτεία με περισσότερα από χίλια δενδρύλλια.
Xασισοφυτεία βρέθηκε σε μοναστήρι της Κρήτης - Κομποσκοίνια πάνω στα δενδρύλλια
Σε μια τρομερή ανακάλυψη προχώρησαν οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου Κρήτης, αφού εντόπισαν μια τεράστια χασισοφυτεία στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών. Πλέον βρίσκονται στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε μετατρέψει σε εργοτάξιο καλλιέργειας και επεξεργασίας κάναβης τον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Κόκκαλη στο neakriti.gr ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και η Δίωξη Ναρκωτικών «άλωσαν» ένα πραγματικό οχυρό που είχε στηθεί στις παρυφές του μοναστηριού από όπου θα έπεφτε στην αγορά μέσα σε λίγες μέρες πάνω από ένας τόνος χασίς.

Με βάση το ρεπορτάζ της κ. Κοκκίνου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέρασαν στον χώρο του Μοναστηριού υποδυόμενοι τους προσκυνητές με σκοπό να βεβαιωθούν πως η φυτεία παρέμενε αθέατη, παρόλο που ήταν σε απόσταση «αναπνοής» από τις εγκαταστάσεις.

 

Το πλέον εξοργιστικό είναι το γεγονός πως οι δράστες είχαν κρεμάσει κομποσκοίνια σε κάποια δενδρύλλια. Οι επιτήδειοι είχαν μάλιστα δημιουργήσει λιμνοδεξαμενή προκειμένου να ποτίζουν 1.152 δενδρύλλια, ενώ στο σημείο όπου παρενέβησαν οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν και 27,5 κιλά χασίς προς πώληση.

Τα προσδοκώμενα κέρδη των παράνομων καλλιεργητών εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v