Με τα λεφτά ενός σπιτιού στην Κυψέλη μπορείς να αγοράσεις ένα νησί στη Σκωτία

Ένα ιδιωτικό νησί στη Σκωτία πωλείται όσο ένα διαμέρισμα στη Φωκίωνος, ή όσο ένα σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια στο Εδιμβούργο. Διαλέγεις και παίρνεις.
Με τα λεφτά ενός σπιτιού στην Κυψέλη μπορείς να αγοράσεις ένα νησί στη Σκωτία
Ας πούμε πως έχεις διαθέσιμα 419.000€. Μην ρωτάς πού τα βρήκες, κέρδισες το Τζόκερ, υποθετικό είναι το σενάριο. Το θέμα είναι ότι με αυτά τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις:

Α. ένα ιδιωτικό νησί στη Σκωτία
Β. ένα διαμέρισμα 156 τετραγωνικά στη Φωκίωνος Νέγρη
Γ. ένα σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια στο Εδιμβούργο
Δ. ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικά στους Αμπελόκηπους

Όχι αλήθεια, δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Μπήκαμε στον Σπιτόγατο, βάλαμε το συγκεκριμένο ποσό, της τιμής πώλησης του νησιού στη Σκωτία, και βρήκαμε τι μπορούμε να αγοράσουμε με τα αντίστοιχα λεφτά.

Την επιλογή γ, για το σπίτι στο Εδιμβούργο, την γνωρίζουμε από αντίστοιχα βρετανικά δημοσιεύματα, που αναρωτιούνται πώς έφτασε ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο Εδιμβούργο να κοστίζει όσο ένα ολόκληρο νησί.

Το νησί για το οποίο μιλάμε, που λες, κοστίζει 350.000 λίρες, ήτοι 419.000 ευρώ, κι έχει έναν παλιό φάρο ο οποίος έχει διαμορφωθεί ως κατοικία με πέντε υπνοδωμάτια, δύο καθιστικά και μπάνιο, καθώς και ένα δεύτερο, αυτόνομο κτίριο που περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο, μπάνιο, και κουζίνα με καθιστικό. Εννοείται ότι στην τιμή πώλησης περιλαμβάνονται και τα δύο κτίρια, μαζί με το νησί.

Η Αθήνα όμως έχει καταπληκτικά ποιότητα ζωής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v