Video για να προστατευτείς σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κυκλοφόρησε στη Νέα Υόρκη

Σαν να μην έφταναν οι έγνοιες μας, στις ΗΠΑ προβάλλουν καμπάνιες προστασίας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Όλα καλά.
Video για να προστατευτείς σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κυκλοφόρησε στη Νέα Υόρκη

Αυξανόμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού — και τώρα πυρηνική καταστροφή; Όλα μπορούν να συμβούν.

Το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης δημοσίευσε ένα ενημερωτικό βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων τη Δευτέρα, στο οποίο εμφανίζονται άδειοι δρόμοι της πόλης και σειρήνες χτυπούν στο παρασκήνιο εν μέσω του σπάνιου συμβάντος.

«Έγινε λοιπόν μια πυρηνική επίθεση. Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί», λέει μια γυναίκα που περπατά σε έναν έρημο δρόμο της πόλης. «Απλά να ξέρεις ότι έγινε, οπότε τι κάνουμε τώρα;».

Το Τμήμα αναφέρει τρεις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι, με πρώτο μέτρο κοινής λογικής το να μπουν μέσα στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό.



«Και όχι, η παραμονή στο αυτοκίνητο δεν είναι επιλογή», λέει η παρουσιάστρια. «Πρέπει να μπεις σε ένα κτίριο και να απομακρυνθείς από τα παράθυρα».

Μόλις μπουν μέσα, οι Νεοϋορκέζοι καλούνται να μείνουν μέσα και να κλείσουν κάθε πόρτα και παράθυρο.

«Έχετε υπόγειο; Κατευθυνθείτε εκεί», λέει το βίντεο. «Αν δεν έχετε, μπείτε όσο πιο μακριά γίνεται στη μέση του κτιρίου».

Συνιστάται επίσης στους κατοίκους της πόλης που βρίσκονταν έξω τη στιγμή της έκρηξης να πλυθούν το συντομότερο δυνατό.

«Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλες όλα τα εξωτερικά ρούχα για να κρατήσετε τη ραδιενεργή σκόνη ή την τέφρα μακριά από το σώμα σας», συμβουλεύει το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Το τελευταίο βήμα είναι να παρακολουθήσουν οι πολίτες τα μέσα για περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφούν στο Notify NYC για επίσημες ειδοποιήσεις και ενημερώσεις για να γνωρίζουν πότε είναι ασφαλές να επιστρέψουν έξω.

«Εντάξει», λέει η γυναίκα καθησυχαστικά. «Το ‘χεις!».

Ωραία, τώρα ηρεμήσαμε.

Με πληροφορίες από nypost.com

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v