Στο κόκκινο τα κρούσματα, εκτόξευση στις ηλικίες 18-24

Όλη η Ευρώπη και μαζί της κι η Ελλάδα βρίσκονται στο κόκκινο όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Στο κόκκινο τα κρούσματα, εκτόξευση στις ηλικίες 18-24

Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει αλλά τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα της Covid-19 με πλήθος πολιτών να βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

«Οι παραλλαγές BA4 και ΒΑ5 του κορονοϊού σαρώνουν στην Ευρώπη» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, στην έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την περίπτωση της Ελλάδας.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μια ανοδική πορεία και στα ποσοστά θετικότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα ευτυχώς παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με τις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

0 καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας εξήγησε ότι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18-24, ενώ τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται σε Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο και Αττική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v