Μπόρις Τζόνσον: «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα δεν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον έκανε ακόμη μια δήλωση που θα συζητηθεί για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μπόρις Τζόνσον: «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα δεν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία»
Ο Μπόρις Τζόνσον συχνά πυκνά βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου τύπου χάρης τις δηλώσεις του. Το ίδιο συνέβη και τώρα καθώς ο Τζόνσον ανέφερε σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ότι «εάν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, το οποίο δεν είναι φυσικά, αλλά αν ήταν, δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, μάτσο πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι το «τέλειο παράδειγμα τις τοξικής αρρενωπότητας» και κάλεσε για «περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι οι ηγέτες της G7 θέλουν «απεγνωσμένα» να τελειώσει ο πόλεμος, όμως διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία» ακόμα.

Επιπλέον ο Τζόνσον δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να υποστηρίξει τη στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας, ώστε πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι να βρεθεί «στην καλύτερη δυνατή θέση» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, «όταν τελικά έρθουν οι συνομιλίες».

Οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού έγιναν με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου το θέμα της Ουκρανίας «πρωταγωνίστησε» όπως ήταν αναμενόμενο.

Με πληροφορίες από BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v