Συνελήφθη άντρας στη Βόρεια Ελλάδα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άντρα από την Βόρεια Ελλάδα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Συνελήφθη άντρας στη Βόρεια Ελλάδα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
Τουλάχιστον σοκαριστικό είναι το περιστατικό της σύλληψης ενός ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία μετά από μεγάλη έρευνα που έγινε στο Darknet σε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με την Europol, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του συλληφθέντα.

Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (3-6-2022) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη άτομο που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes .

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes .

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v