Τα φαγητά που σιχαινόμασταν όταν ήμασταν μικροί

Μια νοσταλγικά αηδιαστική λίστα με τα πιάτα των παιδικών μας χρόνων που μας έκαναν να προτιμάμε μια βδομάδα τιμωρία παρά να τα φάμε.
Τα φαγητά που σιχαινόμασταν όταν ήμασταν μικροί

Μπορεί κάποια από αυτά σήμερα να τα τρως γιατί ο γιατρός σου είπε ότι πρέπει να κάνεις υγιεινή διατροφή. Και μαγκιά σου.

Τότε όμως, στην τρυφερή παιδική ηλικία, οι εφιάλτες σου ήταν ζωγραφισμένοι με τα χρώματα από τις μπάμιες και την σιχαμένη υφή του φρικασέ.

Αλήθεια, ποιο ήταν το χειρότερο πιάτο των παιδικών σου χρόνων; Σίγουρα παρακάτω θα βρεις αρκετά που θα σου προκαλέσουν ακόμα και σήμερα αναγούλα.

Μπάμιες

Θες η υφή τους; Η γεύση τους; Η όψη τους; Θες όλα μαζί; Οι μπάμιες ήταν (και είναι) ένα από τα πιο αηδιαστικά πιάτα. Και λεξιλογικά αν το δεις, μόνο ως προσβολή χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη – άσε ρε μπάμια!

Φακές

«Φάτες έχουν σίδηρο». Ε και; Οι φακές είναι η παγκόσμια σταθερά του αηδιαστικού φαγητού. Δεν είναι περίεργο που αποτελούν μέτρο σύγκρισης για να αναδειχτεί η αηδία ενός πράγματος. «Εντάξει, δεν είναι και φακές».



Σπανακόρυζο

Ακόμα και σήμερα απορεί κανείς για το ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του πιάτου. Θες σπανάκι; Βάλτο σε σαλάτα. Θες ρύζι; Φάτο σκέτο. Για ποιον λόγο να αναμειχθούν αυτά τα δύο και να δημιουργηθεί αυτή η αηδία κανείς δεν έχει καταλάβει.

Λαχανόρυζο

Μπροστά του το σπανακόρυζο ήταν εκλεκτή λιχουδιά. Αυτό μόνο.

Φρικασέ

Το όνομά του θυμίζει αρχαία κατάρα, η όψη του το ίδιο. Βρασμένα μαρούλια και άλλες πρασινάδες με υφή γλίτσας, συνδυάζονταν με την αηδιαστική μυρωδιά του αρνιού και γέμιζαν εφιάλτες τα παιδικά μας βράδια.

Κουνουπίδι

Η πρώτη μας επαφή με κάτι που θύμιζε έντονα... αέρια, αλλά δεν ήταν. Και για να γίνει αυτό θέλει πολύ προσπάθεια. Ας μη μιλήσουμε για την όψη σου που θυμίζει εγκέφαλο εξωγήινου όντος που θέλει το κακό μας.

Χτυπητό αυγό

Ανατριχιάζεις ακόμα στο άκουσμα του ήχου που έκανε το κουταλάκι στην κούπα; Κι εμείς. Το αποκαλούσαν και «κροκ» και όσα κιλά ζάχαρη και αν έβαζε μέσα η μάνα δεν άλλαζε την αηδιαστική του υφή και γεύση. Αναγούλα.

Αγκινάρες

Σκέτες, α λα πολίτα, ωμές. Όπως και αν τις «έτρωγες», οι αγκινάρες ήταν ένα από τα δημιουργήματα της φύσης που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και φυσικά ούτε να καταναλώνονται. Μα είναι δυνατόν; Τροφή με χνούδι;

Ψαρόσουπα

Το ψάρι κάνει καλό, όλοι το ξέρουμε αυτό. Όμως αυτό το πράγμα με την ψαρόσουπα ήταν ό,τι χειρότερο. Ένα μείγμα από ψάρι διαλυμένο, με διάσπαρτα λαχανικά να επιπλέουν σε έναν σιχαμένο ζωμό. Συν ο τζόγος του να μην καταπιείς κόκκαλο.

Φασολάδα

Ναι είναι θρεπτική, αλλά οτιδήποτε είναι θρεπτικό δε σημαίνει πως είναι και νόστιμο ή ελκυστικό για να το φας. Μπορούσες να κάτσεις ώρες ολόκληρες στο τραπέζι μέχρι να την τελειώσεις, παλεύοντας να κατεβάσεις μια κουταλιά το μισάωρο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v